Cerc pastoral-misionar în parohia Vărșand

În data de 07 iunie 2015, în parohia Vărșand, s-au reluat întâlnirile preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chișineu-Criș, coordonaţi, din încredințarea Înalt Preasfinţitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, de către Preacucernicul Parinte Daniel-Mirel Dumitru de la Parohia Chișineu-Criș I.

Întâlnirea a debutat cu oficierea, la ora 18 :00, a Tainei Sfântului Maslu, în mijlocul credincioșilor din biserica cu hramul  „Adormirea Maicii Domnului”, la care au luat parte 9 preoti din cadrul acestui cerc pastoral-misionar.

După săvârșirea Sfintei Taine, părintele Daniel-Mirel Dumitru, a rostit cuvântul de învățătură, pornind de la citatul: ,,Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri”  (Matei 10, 32), din Evanghelia Duminicii întâi după Rusalii, numită și Duminica Tuturor Sfinților, a evidențiat mărturisirea pe care sfinții au făcut-o înaintea oamenilor, chiar și până la moarte, cât și rolul sfinților în viața credincioșilor ca ,,mijlocitori” și ,,casnici ai lui Dumnezeu”. De asemenea părintele a subliniat și obligația noastră de a imita viețile sfinților, ca unii care s-au împărtășit din Sfințenia lui Dumnezeu și de ai avea ca exemple pentru câștigarea împărăția cerurilor așa cum ne îndeamnă Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Corinteni: „Deci, va rog, sa-mi fiți mie următori, precum și eu lui Hristos” ( I Corinteni 4, 16; 11, 1). Părintele paroh Dragoș Dumitru Milan a mulțumit părintelui Dumitru pentru cuvântul de învățătură, a mulțumit celor 9 preoți din cercul misionar-pastoral pentru împreuna-slujire și nu în ultimul rând, credincioșilor pentru participare într-un număr atât de mare la Sfânta Taină.

În continuare, preotul paroh a susținut tema cercului care a cuprins trei subiecte:             1. Prevederi canonice referitoare la Biserica Ortodoxă; 2. Sfântul Ioan Gură de Aur – doctrina teologica; 3. Cinstirea Sfinților, subiecte care au făcut discuția preoților prezenți. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Următoarea întâlnire a Cercului pastoral-misionar Chișineu-Criș va avea loc în data de 21 iunie în Parohia Vânători.

Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari

20150607_193326 20150607_182511