Vizită chiriarhală în Parohia Şoimoş

În Duminica a doua după Rusalii (a Sfinţilor Români),  Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu a poposit în mijlocul credincioşilor din Parohia Şoimoş, Protopopiatul Lipova. Pr. Ioan Jidoi, Protopopul Lipovei a rostit cuvântul de bun venit pe meleaguri lipovane, arătând bucuria pe care credincioşii Parohiei Şoimoş o trăiesc cu această ocazie a vizitei Arhipăstorului lor.

Ziua a început cu slujba de punere  a pietrei de temelie a unei capele în cimitirul parohial  ,,Mureş”. Slujba a fost oficiată de IPS Arhiepiscop Timotei alături de un sobor de preoţi , din sobor făcând parte şi Protos. Teodor Vid, Consilier bisericesc şi PC Părinte Octavian Blaj, Consilier Economic la Centrul Eparhial, alături de Arhid. Tiberiu Ardelean, profesor la Seminarul Teologic Arad. Hramul Capelei de cimitir va fi  ,,Sf. Cuv. Mărt. Visarion Sarai, Sofronie de la Cioara şi Oprea Miclăuş”.

După această slujbă, Chiriarhul locului a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească  în biserica parohială cu hramul ,,Bunavestire”, înconjurat de un sobor de preoţi.        La momentul cuvenit, IPS Arhiepiscop Dr. Timotei a rostit cuvântul de învăţătură cu titlul ,,Chemarea la apostolat”, conform citirilor scripturistice ale duminicii, cu înţelesul cuvântului ca misiune creştină, mai ales în anul omagial pe care-l străbatem, insistând asupra extinderii chemării la slujitorii parohiilor şi mănăstirilor în comuniunea celor care le caută călăuzirea spre mântuire. Mijlocirea sfinţilor este trebuitoare, iar în acest cadru o căutăm prin pilda vieţii lor, mai ales pe cei din sânul Bisericii noastre. Lucrarea credincioşilor parohiei realizează şi o capelă cimiterială care evidenţiază sub simbolul corabiei, a Bisericii, faptul că mrejele pescarilor de odinioară, devenite cele ale cuvântului dumnezeiesc, adună mereu pe oameni în trecerea pe marea vieţii spre tărâmul Împărăţiei lui Dumnezeu, a adăugat Înaltpreasfinţia Sa.

La final Pr. paroh Vasile Jivănescu a mulţumit IPS Arhiepiscop Timotei pentru părinteasca dragoste ce o arată de fiecare dată faţă de credincioşii din Şoimoş, asigurându-l pe Înaltpreasfinţia Sa şi pe mai departe de ascultare fiască.

Preot Cosmin Balint

IMG_0230

IMG_0172 IMG_0187 IMG_0190 IMG_0209 IMG_0211