Binecuvântare arhierească pentru credincioşii din Parohia Cicir

Duminica a V-a după Rusalii (a vindecării celor doi demonizaţi din ţinutul Gadarei) a constituit o zi de aleasă sărbătoare pentru credincioşii Parohiei Cicir, din cadrul Protopopiatului Arad.

Sărbătoarea de aleasă trăire spirituală a fost încununată de venirea în această parohie a Înaltpreasfinţitului Timotei, Arhiepiscop al Aradului, pentru a binecuvânta şi sfinţi lucrările de înfrumuseţare exterioară şi interioară a bisericii parohiale cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, precum şi noua capelă din cimitirul parohial. În dimineaţa zilei, Întâistătătorul Eparhiei Aradului a fost întâmpinat de un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu părintele paroh Teodor Mureşan, numeroşi copii purtând costume naţionale oferindu-i Înaltpreasfinţiei Sale frumoase buchete de flori, exprimând astfel o dragoste fiască şi o deosebită preţuire.

După cuvântul de bun venit adresat de către părintele paroh, Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit pentru invitaţie, precum şi pentru primirea călduroasă.

În cadrul Sfintei Liturghii arhiereşti, la momentul respectiv, Înaltpresfinţitul Timotei a ţinut cuvântul de învăţătură având ca temă „Demnitatea umană şi duhul răului” după pericopa apostolică de la Romani 10, 1-10, precum şi pericopa evanghelică de la Matei 8, 28-34; 9, 1. Mândria generatoare de invidie în comparaţie cu creaţia întreagă a cărei coroană este omul, a făcut ca aceasta să fie dintru început ţinta duşmăniei de către diavol sub diferite forme, Dumnezeu făcând toate lucrurile bune, prin opera mântuirii însă l-a restaurat pe om în demnitatea care tinde spre desăvârşire. Ca exemplu cinstirii demnităţii omeneşti care înfrânge răul spre câştigarea bunătăţilor spirituale nesfârşite este şi înzestrarea cimitirului parohial cu o capelă pentru slujbele funebre, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei pentru grija părintească pe care o are şi faţă de această parohie.

Protos. Iustin Popovici

P1010125 P1010135 P1010248 P1010271