Copiii din Firiteaz – răsplătiți de părintele lor duhovnicesc

Copiii din grupa „Prietenii lui Hristos” a parohiei Firiteaz, Protopopiatul Arad, au avut parte de o zi de vacanță, pe care, cu siguranță, o vor purta în suflete mereu. După ce s-au dovedit a fi consecvenți în toate activitățile propuse de preotul paroh și au participat activ la toate slujbele desfășurate în biserica din localitate, au primit ca răsplată acest mic dar – un pelerinaj la mănăstirile dimprejurul municipiului Arad.

Sâmbătă, 04 Iulie 2015, la orele dimineții, 20 de copii însoțiți de familia preoțească, au pornit la drum într-o nouă acţiune menită să îmbine cunoaşterea, rugăciunea, socializarea şi relaxarea şi să le ofere participanţilor noi prilejuri de a fi împreună şi de a învăţa lucruri noi. Primul obiectiv vizitat a fost străvechea mănăstire Hodoș-Bodrog, unde au fost întâmpinați de părintele Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului şi vieţuitor la această mănăstire, care a făcut o prezentare a istoricului mănăstirii şi a purtat un dialog pe teme duhovniceşti cu copiii pelerini, îndemnându-i să rămână toată viaţa ataşaţi de valorile credinţei ortodoxe. Pelerinajul a continuat prin vizitarea mănăstirii sârbești Bezdin și a mănăstirii Arad-Gai. Aici, copiii s-au dovedit a fi extrem de interesați de viața călugărească, de activitățile care se desfășoară într-un cadru monahal, de programul de rugăciune și de alte aspecte care caracterizează acest mod de trăire.

Îmbinând aspecte de cunoaștere a învățăturii de credință cu activități menite să-i relaxeze pe cei mici, preotul le-a oferit o surpriză copiilor, ducându-i la un loc de joacă frumos amenajat, unde aceștia s-au putut bucura deplin, astfel încheindu-se „una dintre cele mai frumoase zile din viața lor de până acum”.

Această activitate se înscrie în șirul evenimentelor organizate de parohie în contextul „anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi”, menită să transmită celor mici importanța relației de împreună-lucrare, care trebuie să persiste între credincioșii din parohie și mănăstiri în contextul vieții actuale.

A transmis, Pr. Vlad – Sergiu Sandu

Parohia Firiteaz

1 2 3 4