Cerc pastoral – misionar  în parohia Grăniceri  

Biserica ortodoxă din Grăniceri, cu hramul ,,Sfântul M. Mc. Gheorghe’’, protopopiatul Arad, a găzduit, în data de 26.07.2015, întrunirea preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonați, din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Dumitru Daniel-Mirel.

Întrunirea a debutat la ora 1800, în biserica parohială, prin oficierea Tainei Sfântului Maslu, săvârșită de 10 preoți, în prezența unui număr mare de credincioși adunați pentru împreună rugăciune.

Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Hurdea Mircea de la parohia Șimand, care, pornind de la textul pericopei evanghelice citit în Duminica a 8-a după Rusalii, în care se face referire la înmulțirea pâinilor de către Mântuitorul Iisus Hristos, a arătat legătura dintre  mana primită de profetul Moise alături de  poporul evreu și ,,Pâinea Vieții’’ oferită fiecărui credincios în cadrul Sfintei Liturghii. De asemenea, părintele a așezat la sufletele credincioșilor, dar și ale părinților împreună slujitori cuvintele Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan, care spune: ,,Lucrați nu pentru mâncarea cea pieritoare, ci pentru mâncarea ce rămâne spre viața veșnică și pe care o va da vouă Fiul Omului, căci pe El L-a pecetluit Dumnezeu-Tatăl’’ (Ioan 6, 27).

În continuare, preotul paroh Aurel Faur, a mulțumit părinților și credincioșilor prezenți, iar sub contextul anului omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi și al comemorării Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii,  a susținut următoarele referate: Importanţa locaşului de cult ca factor de coagulare a comunităţilor creştine şi dezvoltare a parohiei; Problema suferinţei în viziunea Sf. Ioan Gură de Aur; Originea şi formele cultului ortodox; pe baza cărora au urmat dezbateri. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 16 august, în parohia Șiclău.

Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari

DSCN4417 DSCN4439