Încheierea sesiunii de vară a admiterii la Facultatea de Teologie din Arad

În conformitate cu legislaţia în domeniul educaţiei, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, a avut loc sesiunea de vară a admiterii pentru studiile universitare de licenţă, promoţia 2015-2019,  la programul Teologie Ortodoxă Pastorală.

Astfel, aceasta a debutat cu perioada de înscriere, depunându-şi dosarele 26 de candidaţi ce provin din mai multe eparhii vecine.

În zilele de 28 şi 29 iulie au avut loc probleme de concurs. În prima zi au fost susţinute probele eliminatorii: vizita medicală, muzica, dicţia şi evaluarea duhovnicească.

A doua zi a fost derulată proba scrisă la disciplina Teologie Dogmatică, examen susţinut după programa propusă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. La tragerea la sorţi a fost extras subiectul: Sfintele Taine, consideraţii generale şi particulare, candidaţii având la dispoziţie trei ore pentru finalizarea examenului. În urma evaluării lucrărilor, candidaţii au fost declaraţi admişi, unele dintre lucrări fiind apreciate cu note foarte bune.

Comisia de examen a fost formată din Pr. prof. dr. Constantin Rus, în calitate de preşedinte, iar Pr. prof. dr. Ioan Tulcan, Pr. Lect. dr. Caius Cuţaru şi Pr. drd. Ioan Lazăr în calitate de membri.

Sesiune de toamnă pentru programele de licenţă, masterat şi doctorat va avea loc în perioada 4-29 septembrie, mai multe detalii putând fi obţinute de pe site-ul facultăţii sau de la secretariat.

Pr. Filip Albu

poza 1 poza 3