CERC MISIONAR ÎN PAROHIA CIUNTEȘTI

Duminică, 23 august 2015, Cercul Preoțesc nr. 2 Beliu, s-a întrunit în parohia Ciuntesti sub coordonarea P.C. Părinte Ioan Hutiu de la parohia Beliu.

Întâlnirea a debutat cu Taina Sfantului Maslu, săvârșită în sobor,după care a urmat prezentarea referatului cu titlul Parohia-centru de întărire duhovnicească a omului confruntat cu o lume plasată sub semnul desacralizării, al globalizării și al migrației, de către P. C. Pr. Ioan Hutiu de la parohia Beliu. Părintele a menționat că dincolo de faptul că parohia este o unitate administrativă sau geografică, ea este o comunitate spirituală în care se continuă lucrarea lui Hristos în lume; iar această lucrare s-a desfășurat constant de-a lungul timpului, în ciuda tuturor obstacolelor care s-au ivit. Și în zilele noastre Biserica în general și parohia în special se confruntă cu un mediu deloc favorabil sau chiar uneori ostil.

Globalizarea tinde și ea la crearea unui conglomerat de religii, tradiții și culturi diferite ajungându-se în cele din urmă la un sincretism religios. Ultima problemă dezbătută a fost aceea a migrației, care de cele mai multe ori duce la depopularizarea și dispariția comunităților sătești și astfel la dispariția parohiilor rurale. Biserica Ortodoxă Română a venit însă în ajutorul celor aflați în diferitele colțuri ale lumii, înființând parohii, care asigură asistența religioasă și promovează tradițiile creștine ale poporului nostru.

Seara s-a încheiat cu o agapă frățească, dăruită de  părintele paroh Sorin Streulea, care a mulțumit deopotrivă preoților și credincioșilor prezenți.

Preot Florin Culda

2 3 4