Cerc misionar în parohia Rădeşti

În data de 23.08.2015,  preoţii din cadrul Cercului Pastoral-misionar  Nr.3 Gurahonţ, coordonat, din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Arhiepiscop Timotei, de către preotul Moţ Crăciun-Dorel, s-au întrunit la Biserica ortodoxă cu hramul „Cuvioasa Parascheva” din parohia  Rădeşti, protopopiatul Sebiş.

În cadrul acestei întruniri s-a săvârşit Sfânta Taină a Maslului la care au participat credincioşi din parohia Rădeşti şi parohiile învecinate.

Având în vedere că Sfântul Sinod a proclamat anul acesta, ca „An omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi” și „An comemorativ a Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii”,  preotul Pr.Boca Mihai de la parohia Honțișor a susținut următoarele teme: 1.Întărirea duhovnicească prin parohie a omului într-o lume a desacralizării, globalizării și migrației.2.Milostenia la Sf Ioan Gură de Aur.3.Datoria creștinului de a munci.

În susținerea temei părintele spunea: acceptând desacralizarea, ne lipsim de sfințenie, de sacralitate, ne lipsim de Dumnezeu.De altfel desacralizarea este un atentat la viața și ființa umană.Globalizarea determină migrația oamenilor dintr-un loc în altul.

În fața acestora parohia este acea celulă de bază a Bisericii.Dincolo de a fi o unitate administrativă, ea este o comunitate spirituală, a celor care îl mărturisesc pe Hristos.Iar această lucrare spirituală trebuie înfăptuită în ciuda tuturor obstacolelor și piedicilor, păstrând și ducând mai departe tot ceea ce am primit prin jertfa înaintașilor noștri.

Cu privire la milostenie părintele afirma: pentru a face milostenie, înainte de a avea bani și avere, trebuie să avem iubire, bunăvoință și inimă bună.Pildă de milostivire s-a făcut nouă Mântuitorul Iisus Hristos și toți sfinții.Să fim așadar milostivi, că și Bunul Dumnezeu este milostiv cu noi.

Au urmat discuţii şi au fost aduse completări de către ceilalţi preoţi.La cercul pastoral au luat parte, profesorul de religie şi cântăreţii bisericeşti din parohiile învecinate.

În finalul întâlnirii, preotul paroh Daşcău Ovidiu a mulţumit tuturor pentru participare.Seara s-a încheiat cu o agapă fraţească.

Moț Aurelian Iulian

IMG_0003 IMG_0005 IMG_0007