Taina Sfântului Maslu în Penitenciar

Joi, 6 august 2015 cu prilejul Sărbătorii Schimbării la Față a Domnului, la Penitenciarul Arad s-a oficiat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, Taina Sfântului Maslu pentru toți cei prezenți, reprezentanți din partea conducerii instituției și deținuții bolnavi și suferinzi. Soborul l-a avut în frunte pe P.C. Pr. Gabriel Cosmin Mariș, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului care, la sfârșitul slujbei le-a vorbit celor prezenți despre importanța sărbătorii: „urcarea Muntelui Tabor a adus celor care l-au urmat pe Mântuitorul, bucuria vederii slavei Sale. Tot așa și noi, cei care îl urmăm pe Mântuitorul urcând mereu în cele duhovnicești, ne vom bucura de prezența și ajutorul lui Dumnezeu în viața noastră”.

După terminarea sfintei slujbe, preoții misionari care au oficiat Taina Sfântului Maslu, au dezbătut probleme specifice, pastoral-misionare şi administrativ-gospodărești întâmpinate în desfășurarea activității, cu ocazia întâlnirii Cercului Misionar al preoților de caritate.

Slujba a fost săvârșită în biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din incinta Penitenciarului de Maximă Siguranță Arad. Biserica a fost târnosită la data de 6 decembrie 2002 de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului. Arhitectura bisericii, a cărei construcţie a durat 2 ani, este realizată în stil bizantin, pictura interioară a fost realizată de părintele Anton Laurenţiu în tehnică frescă respectând erminia picturii Bisericii Ortodoxe, iar iconostasul şi mobilierul din lemn de stejar, având ornamente florale şi motive biblice, a fost realizat de către o persoană privată de libertate al penitenciarului.

În Penitenciarul de maximă siguranţă din Arad, prin buna colaborare între conducerea instituţiei şi Centrul eparhial, persoanele private de libertate, beneficiază de consiliere spirituală din partea preotului capelan Aurel Jigovan rânduit să deservească acest penitenciar.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

Arad 6 Biserica Penitenciar 2