Cerc misionar în Parohia Selişte

Cercul preoțesc nr. 2 Beliu  coordonaţi  din încredințarea Înalt Preasfinţitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, de către Părintele Ioan Huțiu de la Parohia Beliu, s-au întrunit în data de 20.09.2015 (Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci) în localitatea Seliste.

Începând cu ora 17:00  în Biserica  cu Hramul „Înălțarea Domnului”,s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, în prezența a numeroși credincioși.

La finalul slujbei, Părintele Ioan Vatrici de la parohia Răpsig, a ținut un bogat cuvânt de învățătură plecând de la tema :”Parohia, mediu de cunoaștere și transmitere a credinței; predicarea, catehizarea și educația religioasă in viața Parohiei Ortodoxe Române”

Părintele, a subliniat faptul că preotul  trebuie să se îngrijească de catehizarea copiilor și a adulților din parohia sa: „Modelele propuse de Patriarhia Română, prin programele Hristos împărtășit copiilor și Calea Mântuirii, aduc suportul material și oferă structuri tematice ce pot îmbrăca și alte forme. Ceea ce contează este tocmai implicarea, consecvența și seriozitatea noastră în implementarea acestora! În desfășurarea acestora preotul va putea implica și alte persoane din parohie cu abilități și preocupări în domeniul religios-educativ.Aceste programe vin să sprijine activitatea orei de religie” – a precizat părintele Ioan Vatrici.

La final, parintele paroh Ionel Morar, prin alese cuvinte, a mulțumit preoților prezenți pentru împreuna slujire, cât si credincioșilor care au participat la Taina Sfântului Maslu.

Seara s-a incheiat cu o agapă frățească, dăruită cu mult drag la căminul cultural de către credincioși si preotul paroh.

Următoare întrunire a cercului preoțesc va avea la data de 18.10.2015 în Biserica din localitatea Groseni.

A transmis Părintele Sorin Streulea

20150920_170831 20150920_170954