Cerc pastoral – misionar în parohia Socodor

În prima duminică de după începutul anului bisericesc, parohia Socodor din protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonați, din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Dumitru Daniel-Mirel.

Întrunirea a debutat în seara zilei de 06.09.2015, începând ora 1800, în biserica parohială cu hramul „Bunavestire”, prin oficierea Tainei Sfântului Maslu de către 16 preoți și în prezența unui număr mare de credincioși din parohie cât și a credincioșilor veniți din parohiile învecinate.

Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Câmpan Gheorghe de la parohia Mișca, care pornind de la textul pericopei evanghelice a acestei duminici, Pilda nunții fiului de împărat (Matei 22; 2-14) a arătat cum ,,Împăratul” cheamă pe tot omul să vină la nunta Fiului Său, adică la întâlnirea cu Însuși Iisus Hristos. Părintele a subliniat că nu ne putem prezenta oricum la întâlnirea cu  Mirele Hristos, ci trebuie să avem pe lângă hainele care învelesc trupul și ,,hainele” care îmbracă sufletul, pentru a nu primi și noi întrebarea adresată de ,,Împărat” acelui om care nu purta veșminte potrivite pentru nuntă: ,,Prietene, cum ai intrat aici fără haină de nuntă ?” (Matei 22, 12).

Preoții care păstoresc această parohie, părintele paroh Viorel Boţoc, împreună cu preotul slujitor Ovidiu Ardelean, au mulțumit preoților și credincioșilor prezenți și au susţinut referatele având ca teme: Misiune şi mărturisire creştină faţă de prozelitismul religios, care este o contramărturie creştină; Educaţia copiilor în viziunea Sf. Ioan Gură de Aur; Actualitatea Sfintelor Canoane pentru cler. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 20 septembrie, în parohia Chișineu-Criș II.

Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari

Secretar – Cercul pastoral-misionar Chișineu Criș.

DSC_0192 DSC_0224