Început de an şcolar la şcoala din Parohia Berechiu

Început de an școlar în tinda Bisericii

Astăzi, 14 septembrie 2015,  în ziua mărețului și slăvitului praznic al Înălțării Sfintei Cruci, elevii de la  Școala primară Berechiu, structură a Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Popovici” Apateu, din Arhiepiscopia Aradului, au trăit momente înălțătoare cu ocazia festivităților de deschidere a noului an școlar 2015-2016.

Astfel elevii însoțiți de cadrele didactice, împreună cu părinții au participat la slujba Tedeum-ului pentru începerea anului școlar, oficiată după Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul ”Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” din parohia Berechiu, protopopiatul Ineu, Arhiepiscopia Aradului.

Slujba a fost oficiată de Prea Cucernicul Părinte Paroh Alexandru Pop, cel care  l-a momentul potrivit a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia începerii noului an școlar 2015-2016, după care s-a rostit Polihroniu. Credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie precum și elevii și cadrele didactice au fost stropiți cu aghiazmă primind sărutarea Sfintei Cruci. La finalul slujbei a fost împărțită elevilor și credincioșilor anafora, iar Părintele a rostit un frumos cuvânt de învățătură potrivit vârstei elevilor, îndemnându-i să participe la sfintele slujbe din duminici și sărbători, să pună preț pe învățătura cea bună și folositoare, să fie ascultători față de doamnele învățătoare și față de părinți.

a transmis, prof.  Adrian-Costel Matei

directorul şcolii

IMG_20150914_121825 IMG_20150914_121847 IMG_20150914_122444