,,Rugă” în Parohia Mândruloc

În după-amiaza zilei de duminică, 13 septembrie 2015, la Biserica Ortodoxă din localitatea Mândruloc, Protopopiatul Arad, a îmbrăcat straie de sărbătoare. Prin purtarea de grijă a preotului paroh Flavius Ardelean, a fost organizată o sărbătoare a satului, închinată Maicii Domnului, hramul bisericii parohiale. Prin aceasta, s-a dorit pe de o parte cinstirea Maicii Preacurate, iar pe de altă parte valorificarea tradițiilor populare locale, având caracterul unei ,,Rugi bănățene”.

Manifestarea a debutat cu o slujbă de Tedeum săvârșită de un sobor de preoți în frunte cu Preacuviosul Părinte Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului, care a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei pentru acest eveniment binecuvântat. De asemenea, părintele consilier a felicitat pe preotul paroh pentru buna organizare a acestei sărbători, după care a urat tuturor tinerilor şcolari din parohie, un an şcolar binecuvântat, cu mult succes şi rezultate frumoase la învăţătură, spre a fi bucurie părinţilor şi dascălilor lor şi buni credincioşi ai Bisericii lui Hristos. Slujba a fost urmată de o manifestare cultural-artistică în curtea bisericii parohiale.

La manifestare au participat şi reprezentanţii autorităților locale, tineri îmbracați în straie populare și diverși credincioși din parohie și împrejurimi. În cadrul manifestărilor cultural-artistice a avut debutul formației de dansuri populare ,,Mureșana” înființată sub egida parohiei și instruită de tânăra Raluca Pecican.

De asemenea, au încântat publicul prezent și câțiva interpreți de muzică populară din localitate, cei prezenți bucurându-se și de o agapă frățească oferită de consiliul parohial Mândruloc, în curtea bisericii.

A transmis, Robert Tudor

1 2 3 4 5 6 7 8