Sfinţirea unei noi troiţe în Parohia Şimand

În ajunul marelui praznic al Înălţării Sfintei Cruci, în Parohia Şimand, Protopopiatul Arad, a avut loc sfinţirea unei noi troiţe aşezată la ieşirea spre terenul agricol al localităţii, în vecinătatea satului şi a cimitirului.

Crucea a fost ridicată pe pământul familiei d-lui dr. Bătrînuţ Petru, care a fost şi donatorul troiţei. Cheltuielile cu amenajarea locului unde a fost amplasată troiţa au fost suportate de câţiva credincioşi inimoşi, care au avut de fapt această iniţiativă.După terminarea Sfintei Liturghii, un număr mare de credincioşi, împreună cu preoţii slujitori şi în prezenţa celor care au dăruit parohiei acest loc de închinare şi de rugăciune, au pornit în procesiune până la locul unde se află aşezată troiţa. Aici s-a făcut sfinţirea apei şi apoi a troiţei, părintele paroh Gabriel Gosta ţinând un cuvânt de învăţătură în care a scos în evidenţă importanţa crucii în viaţa spirituală a creştinilor, arătând care este semnificaţia aşezării crucii la intrarea în localităţi sau la ieşirea spre ţarină. În semn de mulţumire, la finalul procesiunii, părintele Gabriel Gosta a oferit din partea parohiei, câte o cruciuliţă aurită celor care s-au implicat atât financiar cât şi în mod activ în realizarea acestei lucrări.

De asemenea, cu sprijinul Consiliului parohial, s-a acordat pentru începutul anului şcolar 2015-2016, un număr de zece ghiozdane cu rechizite, beneficiari fiind elevi din ciclul primar şi gimnazial din comuna Şimand.

Protos. Iustin Popovici

DSCF1114 DSCF1123 DSCF1128 DSCF1155