Instalarea noul preot la Parohia Agrișul Mic

La Sfânta Liturghie de Duminică 27 septembrie, oficiată în biserica „Adormirii Maicii Domnului” din Filia Botfei a parohiei Agrișul Mic, sub protia P.C. Părinte Gabriel C. Mariș, Consilier social al Arhiepiscopiei Aradului, a avut loc festivitatea de prezentare și actul de instalare al noului preot al Parohiei, în fața unui număr mare de credincioși.

Părintele consilier a adresat credincioșilor un frumos cuvânt de învățătură legat de Evanghelia Duminicii despre chemarea Mântuitorului adresată Sfântului Apostol Petru: „Nu te teme, de azi înainte vei fi pescar de oameni” (Lc. 5,10), vorbindu-le despre chemarea slujitorilor Sfintelor Altare, ca o schimbare a vieții lor și o misiune deosebită pe care o au, pentru a „pescui sufletelor credincioșilor și a le trage în corabia Sfintei Biserici”.

La final P.C. Părinte Consilier, ca delegat al ierarhului, a exprimat un cuvânt de apreciere pentru tânărul preot dar încrederea că acesta va avea și de acum înainte o activitate deosebită în plan bisericesc, așa cum a demonstrat și în cei 5 ani în care a activat ca și paraclisier al Parohiei Ortodoxe Aradul Nou. A mulțumit mai apoi P.C. Părinte Ioan Marius Mateiu, care s-a transferat în altă parohie, pentru întreaga activitate pastorală desfășurată la această parohie, vreme de 14 de ani.

P.C. Părinte Adrian Zaha, Protopop al Ineului, prezent la acest eveniment deosebit din viața Parohiei, a săvârșit mai apoi actul instalării prin înmânarea Sfintei Cruci, a Sfintei Evanghelii și a cheilor bisericii și a dat citire actului cancelariei, în urma rezultatului concursului de dosare desfășurat pentru ocuparea postului vacant și numirea la această parohie a P.C. Părinte Radu Sas-Barbălată îndemnând pe noul preot paroh la edificarea bisericii „vii”, a sufletelor păstorite.

La final, cu vădită emoție, a luat cuvântul tânărul preot Radu Sas-Barbălată, mulțumind lui Dumnezeu și Maicii Domnului, Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, părintelui consilier, părintelui protopop, oficialităților prezente, tuturor celor apropiați și familiei, pentru sprijinul de care s-a bucurat până acum, arătându-se deschis tuturor, unei bune colaborări în împlinirea lucrărilor care vor fi necesare bunului mers al noii parohii în care își va desfășura activitatea preoțească.

La final, cu bucurie duhovnicească, enoriașii parohiei invitat pe toată lumea la agapă creștinească pregătită cu acest prilej.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

20150927_105155

??????????????
??????????????

20150927_131526