Cerc misionar în Parohia Minișel

Duminică, 25.10.2015, a avut loc la Biserica cu hramul Înălțarea Domnului, din parohia Minișel, Protopopiatul Ineu, a avut loc întrunirea preoților din cadrul cercului pastoral-misionar Târnova, condus, din încredințarea Înalt Prea Sfințitului Arhiepiscop Timotei, de către P. C. Părinte Teodor Păiușan de la parohia Târnova. Întrunirea cercului pastoral-misionar a început la orele 15:00 prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, unde a slujit un sobor format din 7 preoți. La finalul slujbei părintele Voicu Ivănuț, de la parohia Chier, a prezentat, în conformitate cu tematica anului omagial, referatul cu tema: „Parohia – mediu de cunoaștere și transmitere a credinței: predica, catehizarea și educația religioasă în viața parohiei”.
În prezentarea referatului, părintele referent a scos în evidență importanța cuvântului în viața parohiei, importanța predicii și a catehezelor care trebuie făcute regulat, în special în rândul tinerilor, care sunt expuși într-un mediu de viață tot mai ostil Bisericii. De asemenea părintele a vorbit de necesitatea orei de religie din școli și despre legătura strânsă dintre Biserică și Școală care era odată și la care se dorește a se ajunge din nou. Părintele referent nu a uitat să pomenească de Sfântul Ioan Gură de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului, comemorat în mod special în acest an, ca cel care a fost unul din cei mai apreciați oratori, dacă nu chiar cel mai apreciat. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească, unde preoții au purtat o serie de discuții asupra temei expuse.
În finalul serii, părintele paroh Marius Lucaciu a mulțumit preoților pentru participare exprimându-și bucuria întrunirii cercului preoțesc din zonă în comunitatea parohială din Minișel.
Pr. Gabriel Streulea, Parohia Șilindia