Cerc pastoral-misionar în parohia Nădab

Duminica a XX – a după Rusalii, a fost un nou prilej de întâlnire și rugăciune a preoților și credincioșilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonați, din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Dumitru Daniel-Mirel de la parohia Chișineu-Criș I.

Astfel, cei 12 preoți prezenți s-au întrunit de această dată în parohia Nădab, din protopopiatul Arad, unde începând cu ora 1800 au săvârșit Taina Sfântului Maslu în prezența numeroșilor credincioși veniți la săvârșirea acestei Sfinte Taine.

Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Borca Florin-Horațiu de la parohia Șepreuș, care pornind de la textul pericopei evanghelice a acestei duminici, Învierea fiului văduvei din Nain (Luca 7, 11-16), a arătat că Mântuitorul prin cuvintele: ,,Tinere, ție îți zic: Scoală-te!” (Luca 7, 14), îl recheamă la viață pe tânărul din Nain și sunt cuvinte care exprimă nu doar o chemare ci chiar o poruncă adresată tuturor tinerilor morți duhovnicește și nu numai. De asemenea părintele a mai evidențiat că prin această minune Mântuitorul Iisus Hristos și-a arătat mila și dragostea față de făptura Sa, dovedind că El este cu adevărat Fiul lui Dumnezeu, Cel care este dătătorul vieții și biruitorul morții, așa cum ne arată și prin Însăși Învierea Sa.

În finalul întrunirii părintele paroh Mager Aurel-Partenie a prezentat, sub contextul proclamării Sfântului Sinod a ,,Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi” şi al ,,Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii”, preoților prezenți temele: Parohia, centru de întărire duhovnicească a omului confruntat cu o lume plasată sub semnul desacralizării, al globalizării şi al migraţiei; Milostenia în viziunea Sf. Ioan Gură de Aur; Necesitatea respectării disciplinei preoţeşti; în urma cărora au urmat schimburi de opinii. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Ultima întâlnire, din acest an, a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 08 noiembrie, în parohia Pilu, începând cu ora 17:00.

Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari

Secretar – Cercul pastoral-misionar Chișineu Criș

20151018_181739 20151018_182725 20151018_185700 20151018_194416