CERC PASTORAL-MISIONAR ÎN PAROHIA TAUȚ, PROTOPOPIATUL INEU

 

Duminică, 18.10.2015, a avut loc la Biserica cu hramul Cuvioasa Parascheva, din parohia Tauț, Protopopiatul Ineu, un eveniment duhovnicesc special cu ocazia întrunirii preoților din cercul pastoral-misionar Târnova, condus, din încredințarea Înalt Prea Sfințitului Arhiepiscop Timotei, de către P. C. Părinte Teodor Păiușan de la parohia Târnova.

Întrunirea cercului pastoral-misionar a început la orele 16:00 prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, unde a slujit un sobor format din 12 preoți. La finalul slujbei părintele Doru Măriuța, de la parohia Camna, a prezentat, în conformitate cu tematica anului omagial, referatul cu tema: „Parohia – o comunitate și comuniune euharistică în Hristos, mărturisitoare prin cult și faptă”. În prezentarea referatului, părintele referent a scos în evidență faptul că în centrul comunității parohiale se află Hristos prin Sfintele Taine, sfânta euharistie fiind motivul continuității Bisericii și siguranța mântuirii noastre. Sfântul Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, comemorat în anul acesta în mod deosebit, ne îndeamnă să cultivăm spovedania și împărtășirea deasă cu sfintele taine, ca unicul legământ ce există între mădularele Bisericii dreptmăritoare. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească, unde preoții au purtat o serie de discuții asupra temei expuse.

În finalul serii, părintele paroh Teodor Costel Bun a mulțumit preoților pentru participare exprimându-și bucuria întrunirii cercului preoțesc din zonă în comunitatea parohială din Tauț.

Pr. Gabriel Streulea

Parohia Șilindia