Conferinţa duhovnicească „Creştinii şi crizele lumii de azi” la Arad

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, marţi, 24 noiembrie 2015, la ceas de seară, în Sala Casei Armatei din Arad, a fost susţinută conferinţa „Creştinii şi crizele lumii de azi”, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim Joantă, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

Manifestarea a fost organizată de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, Filiala Arad (ASCOR), în colaborare cu Arhiepiscopia Aradului. Domnul prof. Marius-Martin Lăscoiu, Preşedintele ASCOR Arad, a salutat prezenţa celor doi Ierarhi, după care a făcut o scurtă prezentare biografică a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Serafim şi a activităţii pe care o desfăşoară în cadrul Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

După conferinţa propriu-zisă, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Serafim a purtat un dialog cu cei prezenţi, răspunzând la majoritatea întrebărilor adresate, pe teme atât de actuale, cu care se confruntă societatea românească. Pentru ca omul să iasă din starea de criză, pentru a fi cu adevărat liber, trebuie să scape de jugul păcatelor şi al patimilor, iar pentru aceasta are nevoie de o credinţă tare şi o voinţă puternică, de multă rugăciune şi metanii, de deasă Spovedanie şi Împărtăşanie cu Sfintele Taine, a mai menţionat Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim.

În continuare au fost dezbătute şi alte teme, precum: tragicul eveniment din Capitală, de la Clubul Colectiv, cu toate implicaţiile acestuia în Biserică şi societate, nevoia implicării mai intense a preoţilor în problemele spirituale şi social-filantropice ale credincioşilor, o mai bună colaborare între preoţi şi tinerii din parohiile lor, realizarea unor programe comune dedicate tinerilor şi problemelor cu care aceştia se confruntă ş.a.

Evenimentul face parte din seria activităţilor cultural-spirituale organizate de ASCOR Arad pentru perioada Postului Naşterii Domnului.

Protos. Iustin Popovici

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????