Întâlnire de suflet la Căminul de bătrâni din Arad

Porțile s-au deschis astăzi la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru vârstnici din cadrul DDAC Arad, cu prilejul evenimentelor care au marcat ziua de 19 noiembrie 2015, ca zi de prezentare a serviciilor din cadrul Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară a Primăriei Arad și ca o invitație destinată arădenilor de a-i vizita pe vârstnicii care beneficiază de serviciile acestui centru.

Cu această ocazie, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, părintele Gabriel Mariș consilier social filantropic, a oficiat împreună cu părintele Ioan Măcean slujitor la capela din incinta acestui centru, o slujbă de mulțumire pentru toate binefacerile trimise de Dumnezeu.

În cuvântul rostit cu acest prilej, părintele consilier a evidențiat purtarea de grijă a ierarhului arădean pentru acești vârstnici, prin înființarea acum 15 ani a capelei cu hramul „Sf. Ap. Andrei” din cadrul centrului, dar și prin programele sociale implementate aici de către Sectorul Social Filantropic și Misionar al eparhiei. Deasemenea, a precizat că activitatea de asistență socială depusă de angajații centrului presupune multă dragoste pentru aproapele, virtute de care vârstnicii de acolo se bucură zilnic. Nu în ultimul rând părintele a mulțumit vârstnicilor pentru dragostea cu care l-au primit în mijlocul lor de fiecare dată, asigurându-i de buna colaborare pe mai departe.

După slujbă a urmat un program religios susținut de corul de vârstnici, condus de părintele consilier. Aceștia au oferit celor prezenți un buchet de cântece religioase care au adus multă bucurie și bună mireasmă duhovnicească tuturor celor prezenți în curtea centrului. În ajutorul și susținerea corului au venit și tinerii din ASCOR Arad în frunte cu președintele asociației prof. Marius Lăscoiu, care s-au alăturat în cântare și bucurie vârstnicilor. Emoțiile celor vârstnici, portul popular îmbrăcat de aceștia și nețărmurita lor dragoste, au adus invitaților prezenți lacrimile pe obraz.

Programul religios a continuat printr-un activitate filantropică dedicată vârstnicilor, prin servirea ceaiului împreună cu cei prezenți, în cadrul unui dialog duhovnicesc. Programul dedicat acestei zile a continuat prin reprezentațiile școlilor prezente la manifestare.

Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru vârstnici este o instituţie socio-medicală care asigură asistenţa în regim rezidenţial a persoanelor vârstnice şi cu dizabilităţi, recuperare şi readaptare, activităţi de ergoterapie şi petrecere a timpului liber, asistenţă socială şi psihologică. Preotul Ioan Măcean slujește la această capelă de la înființarea ei, săvârșind sfintele slujbe și oferind consiliere spirituală celor 150 de beneficiari ai acestui centru.

 

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

20151119_112632 20151119_112649 20151119_114829