Porți deschise la DDAC Arad

Porțile Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară din cadrul Primăriei Arad, au fost deschise joi 19 noiembrie 2015, pentru a se face cunoscute serviciile oferite în cadrul ei și promovarea lor în rândul cetăţenilor.

Invitată la acest eveniment a fost Arhiepiscopia Aradului, reprezentată aici, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, de părintele Gabriel Mariș, consilier social filantropic. Cu aceast prilej a fost oficiată o slujbă religioasă de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite de la El și pentru sporirea faptelor celor bune.

În cuvântul său, părintele consilier a precizat cât de importantă este slujirea aproapelui, ca împlinire a poruncii lui Dumnezeu. Deasemenea, a fost evidențiată și dăruirea cu care angajații acestei instituții se pun în slujba semenilor lor care îi solicită sprijinul. Nu în ultimul rând, s-a subliniat și buna colaborare între DDAC Arad și Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului, în ajutorarea celor aflați în nevoi și găsirea unor mijloace comune de susținere a lor.

„Dorim să sensibilizăm populaţia Aradului, privind importanţa implicării societăţii civile şi a vedea modul concret în care acestea se implică în rezolvarea problemelor comunităţii locale, a nevoilor semenilor noştri, astfel încât să devenim o mare familie.” – au precizat reprezentanții DDAC.

Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad este un serviciu public de interes local cu personalitate juridică și are ca scop realizarea ansamblului de măsuri, programe, activităţi profesionalizate, servicii specializate de protejare a persoanelor, grupurilor şi comunităţilor cu probleme speciale aflate în dificultate, care nu au posibilitatea de a realiza prin mijloace şi eforturi proprii, un mod normal şi decent de viaţă.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

20151119_102635 20151119_102646