Fapte bune în „Săptămâna fructelor și a legumelor donate”

Campania intitulată „Săptămâna fructelor și a legumelor donate” din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară i-a adus pe elevii Liceului Teoretic Adam Muler Guttenbrun din Arad, în vizită la Cantina Socială „Sf. Nicolae” a Arhiepiscopiei Aradului.
Vizita copiilor a avut un scop caritabil, întrucât cei 70 de beneficiari ai cantinei au primit din mâinile elevilor mai multe daruri, constând în fructe și legume. Peste 60 de elevi au participat în perioada 16-20 noiembrie 2015 la această activitate, adunând peste 120 de kilograme de fructe și legume. Programul social a fost implementat de D-na prof. Carmen Costin coordonator școlar SNAC în cadrul liceului.
Elevii au vizitat cu această ocazie Centrul de zi „Nașterea Maicii Domnului”, Cabinetele medicale „Sf. Dr. Cosma și Damian” și Centrul de Incluziune Socială aflând, de la părintele consilier Gabriel Mariș, mai multe informații despre activitatea social-filantropică a Bisericii Ortodoxe.
Acţiunea Comunitară este o activitate voluntară care se desfăşoară cu regularitate şi este certificată în programa şcolară a Liceelor.
Acţiunea Comunitară implică stabilirea unei legături între Licee, pe de o parte şi Şcoli Speciale, Centre de Plasament şi Instituţii, Locuinţe Sociale şi Centre de Zi şi Spitale – pe de altă parte.
SNAC este un program coerent şi coordonat de activităţi desfăşurate cu regularitate şi care antrenează voluntari şi copii cu nevoi speciale, aflaţi în situaţii de risc, în dificultate sau în pericol.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

image image