O zi de vacanță, la Mănăstirea Tămand

Începutul lunii noiembrie a adus copiilor de grădiniță și de clase primare, o săptămână de vacanță. Aceste zile frumoase de toamnă ne-au îndemnat să petrecem cât mai mult timp în natură, admirând frunzele ruginii și bucurându-ne încă de căldura soarelui.

În contextul Anului Omagial 2015 – „Anul Misiunii Parohiei și Mănăstirii în Patriarhia Română”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, Asociația Filantropia Arad a organizat marți 3 noiembrie 2015, un pelerinaj interparohial la Schitul „Veșmântul Maicii Domnului” din Tămand, Protopopiatul Ineu cu copiii Centrului de zi „Nașterea Maicii Domnului” din Arad, având ca scop afirmarea lucrării duhovnicești săvârșite de mănăstiri, în acord cu parohiile, pentru întărirea și sporirea credinței în Dumnezeu în rândul tinerilor.
Activitatea a fost susținută de 4 parohii din eparhie care au venit la mănăstire cu copii din grupele de cateheză parohială, în total adunându-se 80 de copii. Cei 4 preoți care au susținut și s-au implicat în această frumoasă activitate au fost: Pr. Cons. Gabriel Mariș de la Parohia Aradul Nou, Pr. Liviu Pamfiloiu de la Parohia Caporal Alexa, Pr. Mircea Hurdea de la Parohia Șimand și Pr. Bogdan Oneț de la Parohia Bocsig.
Copii s-au închinat în sfânta biserică, au participat o slujbă de mulțumire adusă lui Dumnezeu săvârșită de soborul de preoți, s-au rugat lui Dumnezeu pentru pentru luminarea minții și dobândirea înțelepciunii, au ascultat catehezele susținute de preoți, au pus întrebări duhovnicești preoților prezenți și au cântat pricesne. La finalul programului religios, copiii au avut parte de mai multe activități recreative, jocuri în aer liber, totul într-o atmosferă veselă, așa cum se cuvine să petreacă vacanța toți copii cuminți și credincioși.
Prin grija maicii starețe Serafima și a soborului de maici de aici, copii și părinții însoțitori au participat la o agapă creștinească.
Schitul Tămand a fost înfiinţat în anul 2009, în urma desfiinţării unui Spitalului social de bătrâni. Biserica ridicată aici, a fost construită din lemn în 2003 în stil maramureşean. În prezent, aici se reamenajează un Centrul social pentru vârstnici.
În cursul anului, la acest schit s-au desfăşurat tabere de vară social-caritative pentru copii. Activitățile au ca scop cunoaşterea şi însuşirea de către participanţi a valorilor credinţei ortodoxe.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

image image image image image image image image image image