Promoţia 2005 a Seminarului Teologic Liceal Ortodox Arad, la zece ani de la absolvire

Marţi, 3 noiembrie 2015, a avut loc reuniunea promoţiei 2005 a Seminarului Teologic Liceal Ortodox Arad, la împlinirea celor zece ani de la absolvire.

Evenimentul a început cu slujba Vecerniei, săvârşită la Catedrala Veche din Arad, în cadrul căreia au slujit următorii absolvenţi: prot. Adrian Zaha, pr. Marius Iovan, pr. Remus Fessner, pr. Mihail Călin, pr. Cristian Florea şi pr. Cătălin Craveţ, iar răspunsurile stranei au fost date de ceilalţi absolvenţi ai promoţiei. În cadrul Vecerniei, au fost rostite rugăciuni de mulţumire pentru toată binefacerea primită de la Dumnezeu, atât în cei cinci ani de şcoală, cât şi în cei zece ani de la absolvire. La finalul Vecerniei, s-a săvârşit slujba Parastasului pentru profesorii şi absolvenţii trecuţi la cele veşnice.

Reuniunea a continuat cu ora de dirigenţie, susţinută în Aula Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”. În prima parte, pr. prof. Pompiliu Gavra directorul Seminarului urmat de ceilalţi părinţii profesorii prezenţi, a rostit cuvânt de felicitare cu conţinut adecvat momentului şi îndemn la viaţă creştină. În partea a doua a orei de dirigenţie, părinţii diriginţi au făcut apelul nominal la care fiecare absolvent prezent a relatat momente deosebite pe care le-a trăit în cei zece ani de la absolvire.

La sfârşitul orei de dirigenţie toţi s-au deplasat la restaurantul „Lido” unde a avut loc cina festivă în cadrul căreia toţi au depănat amintiri.

Întâlnirea s-a desfăşurat într-o atmosferă caldă, marcată de elanul tineresc şi de nerăbdarea unei noi revederi.

Porcolean Cristian, absolvent

Cristi-2 Cristi-3 Cristi-4 Cristi-5