PRAZNICUL INTRĂRII ÎN BISERICĂ A MAICII DOMNULUI ÎN PAROHIA AGRIȘU MIC FILIA BOTFEI, PROTOPOPIATUL INEU

Duminică , 22 noiembrie 2015, la o zi după praznicul Intrării Maicii Domnului în Biserică, credincioșii din Parohia Agrișu Mic Filia Botfei , din Protopopiatul Ineu alături de preotul paroh Radu Sas au sărbătorit hramul bisericii .
Altfel, dis de dimineață, credincioșii s-au adunat în număr foarte mare în Biserica cu Hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului ” , unde s-a săvârșit Utrenia și Dumnezeiasca Liturghie.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corala << SFÂNTUL MARE MUCENIC GHEORGHE >> din Parohia Aradul Nou , dirijată de tânărul Lăscoiu Marius.
La momentul cuvenit Părintele Radu Sas a ținut un bogat cuvânt de învățătură legat de evanghelia duminicii a XXVI-a dupa Rusalii în care a scos în evidentă importanța sufletului în fața lui Dumnezeu << Sufletul nu are nevoie de hambare pline , sufletul își caută podoaba s-a dragostea, bucuria , pacea , îndelungă- răbdare , bunătatea, facerea de bine , credința , blândețea , înfrânarea , curăția (Galateni 5 , 22-3) , îndemnând pe credincioși la cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur „Ai mâncat pe săturate ? Adu-ți aminte și de cel flămând . Ți-ai potolit setea ? Amintește-ți și de cel însetat. Îți e cald și bine ? Gândește-te la cel înghețat .Ai o casa mare și frumoasă ? Fă foc în ea și celui fără adăpost …. dacă ești milostiv și cruțător cu dânșii , și sufletul tău va fi miluit când va ieși din trup ” îndemnând pe toți credincioșii să vină în ajutorul familiilor nevoiașe , mai ales în această perioadă a Postului Crăciunului.
În a doua parte a cuvântului său de învățătură a reliefat importanța Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă, plecând în tâlcuirea sa de la însemnătatea praznicului .
Părintele a menționat în cuvântarea sa și importanța mamei și a familiei creștine, precum și prezența credincioșilor la Sfintele Slujbe, îndemnând pe credincioși să participe activ și regulat la rugăciunile făcute în Biserică, în Casa lui Dumnezeu, ca și Dumnezeu, împreună cu Maica Domnului și cu toți sfinții să intre în casele și în sufletele lor, de asemenea a indemnat parinții să aducă copii de mici la Sfânta Biserică așa cum și Maica Domnului a fost adusă de către Dumnezeieștii Săi parinți Ioachim și Ana.
Tocmai pentru că Praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului este prima și cea mai importantă sărbătoare din perioada postului în care ne aflăm, mulți credincioși dar si copii din cele trei sate Agrișu Mic , Botfei și Comănesti s-au împărtășit cu Hristos prin Sfintele Taine la Sfânta Liturghie.
Dupa Sfânta Liturghie , copiii împreună cu doamna educatoare Darău Sandy , la inițiativa preotului au susținut un recital de colinde și poezii religioase , dupa acest moment s-a oficiat o slujbă de parastas pentru ctitorii bisericii și pentru cei care au pierit în incendiul de la clubul „ Colectiv „ din București.
La final toți cei prezenți la Sfânta Biserică au participat la agapa frățească.
Preot – Sas Radu
Parohia Agrișu Mic

image image