SEARĂ DUHOVNICEASCĂ ÎN PAROHIA VASILE GOLDIȘ, PROTOPOPIATUL INEU

Duminică, 22 noiembrie 2015, în Biserica cu Hramurile „Pogorârea Sfântului Duh” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Parohiei Vasile Goldiș, Protopopiatul Ineu, păstorită din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de către Pr. George – Florin Culda, a avut loc o manifestare de suflet.
​Credincioșii parohiei adunați de sunetul clopotelor, au venit pentru a lua parte la Taina Sfântului Maslu, săvârșită de un sobor de preoți, din care au făcut parte Părintele Pavel Purice, pensionar, fost paroh, Pr. Ciprian Sălăvăstru – Parohia Moțiori și Pr. Sorin Streulea – Parohia Ciuntești.
​La momentul rânduit, Pr. Sorin Streulea a rostit un cuvânt de învățătură plecând de la tâlcuirea Evangheliei zilei, în care a arătat că trebuie să mărim hambarele dragostei față de aproapele, și nu hambarele noastre egoiste, întărind dragostea față de aproapele cu dragostea față de Dumnezeu, dobândite prin mai multă rugăciune, în această perioadă a anului.
Părintele a subliniat faptul că dragostea față de Dumnezeu se manifestă prin dragostea față de aproapele nostru, prin ajutorarea semenilor, prin fapte de milostenie, după putințele noastre, iar dacă nu avem ce dărui material, să dăm din sufletul nostru, să fim alături de toți cei în nevoință, bolnavi în spitale sau la casele lor pentru care ne-am rugat și ne vom ruga în continuare.
La finalul slujbei Părintele Paroh a mulțumit întâi de toate Bunului Dumnezeu, care ne-a adunat în această seară minunată în Biserica Sa, apoi Părintelui Sorin pentru cuvintele care au mers la sufletele credincioșilor, Părintelui Pavel Purice, după cuvintele Sfântului Apostolului Pavel care ne îndeamnă să cinstim pe mai marii noștrii, Pr. Ciprian, copiilor și credincioșilor.
Seara duhovnicească s-a încheiat prin rugăciune cântată, venită din glasurile copiilor din parohie, pregătiți de părintele paroh împreună cu preoteasa, care au interpretat un buchet de colinde tradiționale, spre lauda lui Dumnezeu și bucuria sufletească a celor prezenți.

Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru
Parohia Moțiori