Credincioșii Parohiei Agrișul Mare din Protopopiatul Ineu au cinstit pe Maica Domnului

De praznicul Întrării în Biserică a Maicii Domnului, credincioșii Parohiei Agrișul Mare, păstoriți din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de P.O. Părinte Adrian Zaha, Protopopul Ineului, au sărbătorit pe Maica Domnului.
​Astfel, la ceas de seară, în Biserica cu Hramul „Cuvioasa Parascheva” din Agrișul Mare, au răspuns invitației Părintelui Protopop, de a se ruga Maicii Domnului, un sobor de 12 preoții, care au săvârșit Tainei Sfântului Maslu.
​La momentul cuvenit Părintele Petru Ardelean de la Parohia Chișlaca a rostit un emoționant cuvânt de învățătură, plecând de la cuvintele „fericit este pântecele care Te-a purtat și sânii la care ai supt” din Evangheliei zilei, arătând că Mântuitorul a încredințat aceasta, precizând rolul Maicii Domnului în iconomia mântuirii, dar, ne-a arătat că și noi putem fi fericiți ascultând Cuvântul lui Dumnezeu și păzindu-l sau împlinindu-l
Părintele prin modelul Mariei din Evanghelia Praznicului a subliniat rolul ascultării cuvântului lui Dumnezeu și șederii la picioarele lui Iisus Hristos, scoțând în evidență, că în Biserică, la picioarele lui Hristos, deșii de multe ori dificil, prin prisma bolilor și a necazurilor ce vin asupra noastră, găsim alinarea și fericirea. De asemenea, părintele ne-a îndemnat ca odată găsit Hristos, prin împlinirea cererilor noastre să rămânem statornici în rugăciune și în faptele bune.
La finalul slujbei Părintele Protopop Adrian Zaha, a mulțumit Pr. Petru Ardelean – Chișlaca pentru cuvântul de învățătură, ca venit din suflet pentru suflete, apoi Părintelui Stareț Ilarion Tăuceanu de la Mănăstirea Feredeu, pentru delegarea în mijlocul credincioșilor a Părinților Teoctist și Emanuel, Pr. Sever Mocanu – Ineu Traian, Pr. Dan Turean – Ineu, Pr. Radu Bele – Bochia, Pr. Ciprian Sălăvăstru – Moțiori, Pr. Sorin Streulea – Ciuntești, Pr. Radu Constantinescu – Ineu Spital, Pr. Răzvan Trip – Bocsig Gară, Pr. Gabriel Streulea – Șilindia și Pr. Cătălin Heler – Prăjești.
Seara s-a încheiat cu o agapă frățească oferită de parohia gazdă.

Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru
Parohia Moțiori