Praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului în Parohia Moțiori, Protopopiatul Ineu

Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, de praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, enoriașii Parohiei Moțiori, din Protopopiatul Ineu au avut în mijlocul lor pe Părintele Cătălin Dumitru Craveț, de la Parohia Roșia Nouă.
Altfel, dis de dimineață, credincioșii s-au adunat în număr mare în Biserica cu Hramul „Înălțarea Sfintei Cruci” a Parohiei Moțiori, unde s-a săvârșit Utrenia și Dumnezeiasca Liturghie.
La momentul cuvenit Părintele Cătălin Craveț a ținut un bogat cuvânt de învățătură în care a reliefat importanța Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă, plecând în tâlcuirea sa de la însemnătatea praznicului de astăzi.
Părintele a menționat în cuvântarea sa și importanța mamei și a familiei creștine, precum și prezența credincioșilor la Sfinte Slujbe, îndemnând pe ascultători să participe activ și regulat la rugăciunile făcute în Biserică, în Casa lui Dumnezeu, ca și Dumnezeu, împreună cu Maica Domnului și cu toți sfinții să intre în casele și în sufletele noastre.
Tocmai pentru că Praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului este prima și cea mai importantă sărbătoare din perioada de post în care ne aflăm, mulți credincioși în cadrul Sfintei Liturghii, s-au împărtășit cu Hristos prin Sfintele Taine.
La finalul slujbei Părintele Paroh Ciprian Petru Sălăvăstru a mulțumit colegului său de seminar, Părintelui Cătălin Craveț, pentru împreuna slujire, amintind credincioșilor că în urmă cu 20 de ani, când Înaltpreasfințitul Timotei Seviciu, a târnosit Biserica, între preoții slujitori se afla și Părintele Călin Craveț de la Parohia Șepreuș, tatăl invitatului de astăzi și fost profesor la Seminarul Teologic Liceal Ortodox Arad.

Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru
Parohia Moțiori

image image

 

image