Simpozion aniversar dedicat învățământului teologic timișorean

Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Timișoara a găzduit astăzi simpozionul internațional de Teologie cu titlul “Două decenii de învățământ teologic, la Timișoara”. Evenimentul a fost dedicat împlinirii a 20 de ani de la înființarea Departamentului de Teologie din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie de la Universitatea de Vest din Timișoara.

La simpozion au luat parte profesori de la mai multe facultăți de Teologie din țară, reprezentanți ai Universității de Vest din Timișoara, oameni de cultură, preoți, profesori de religie și absolvenți ai învățământului teologic timișorean.

Cu acest prilej a fost omagiată personalitatea și activitatea prodigioasă a reputatului profesor de Teologie, părintele Sorin Cosma, fost cadru universitar al Departamentului de Teologie din Timișoara, invitat de onoare al evenimentului.

Lucrările simpozionului s-au desfășurat în prezența a trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române: Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și Preasfințitul Părinte Daniil, Episcopul românilor ortodocși din Serbia. De asemenea, a fost prezent și dl. Acad. Ion Păun Otiman, președintele filialei din Timișoara a Academiei Române.

Moderatorul discuțiilor a fost pr. conf. univ. dr. Nicolae Morar, șeful departamentului de Teologie al Facultății de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara.

În deschiderea întâlnirii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a adresat un cuvânt de binecuvântare organizatorilor și participanților la simpozionul aniversar dedicat celor două decenii de învățământ teologic din orașul de pe Bega. În continuare, profesorii înscriși la simpozion au prezentat mai multe lucrări științifice.

De asemenea, au fost lansate și două volume aniversare ce cuprind o serie de articole semnate de ierarhi, preoți profesori, cercetători în domeniul Teologiei , istorici și oameni de cultură din spațiul universitar bănățean și nu numai.

sursa:mitropolia-banatului.ro

DSC_2021_1600x1060-1024x678 DSC_2037_1600x1060-1024x678 DSC_2038_1600x1060-1024x678