Vecernie cu Litie în Parohia Arad-Micalaca Nouă – zona 300

În seara zilei de ajun al sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului,  a săvârşit Slujba Vecerniei cu Litie în biserica ,,Sfântul Apostol Andrei” a Parohiei din cartierul arădean Micalaca Nouă – zona 300, alături de părintele paroh Gheorghe Oprea şi un sobor de preoţi şi diaconi.

La momentul rânduit, Înaltpreasfinţia Sa a adresat credincioşilor prezenţi un cuvânt de învăţătură pus sub titlul ,,Un exemplu pentru anul omagial dedicat misiunii parohiei şi mănăstirii azi”, sublinind împletirea istoriei bisericeşti şi a ţării cu contribuţia locală la importantele momente ale istoriei noastre.

La final, părintele paroh Gheorghe Oprea i-a prezentat Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei stadiul lucrărilor de pictură a bisericii şi planul etapelor viitoare ale ducerii la finalizare a acestor lucrări, după care i-a mulţumit Chiriarhului pentru acest deosebit popas duhovnicesc din ajun de hram, în mijlocul credincioşilor acestei parohii.

Scurt istoric al parohiei

Parohia Micalaca Noua, Zona 300, din Municipiul Arad este o parohie relativ nouă. Ea a luat fiinţă în anul 2003. În acel an, între 29 septembrie şi 29 noiembrie a fost construit un mic paraclis, care a fost sfinţit de către Înaltpreasfinţitul Parinte Timotei, în 30 noiembrie 2003. Piatra de temelie pentru noua biserică a fost pusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei pe 29 noiembrie 2006, în urmă cu 9 ani. Prin râvna şi osteneala părintelui paroh Gheorghe Oprea, ajutat de credincioşii şi autorităţile locale, s-a ajuns ca în anul 2013 să fie sfinţită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei şi să se poată sluji în ea. În prezent interiorul bisericii se află în stadiul de efectuare a picturii.

Protos. Iustin Popovici

IMG-20151130-WA0005