Sărbătoare duhovnicească în Parohia Fântânele

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, s-a aflat duminică, 29 noiembrie 2015, în mijlocul credincioşilor din Parohia Fântânele, Protopopiatul Arad. Chiriarhul a fost întâmpinat cu un cuvânt de beneventare de către preotul paroh Dan Mândra. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți, alcătuit din preoții Viorel Nan, Ispas Ruja, Codin Șimonca, diaconii Tiberiu Ardelean și Caius Cuțaru, în prezenţa oficialităților locale şi a numărului mare de credincioşi veniţi la Sfânta Liturghie arhierească.

Înainte de oficierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a sfințit lucrările efectuate în anul curent, respectiv noile geamuri ale bisericii.

În cuvântul de învăţătură pus sub titlul ,,Urmarea Mântuitorului şi desăvârşirea creştină” (pe baza citirilor scripturistice ale duminicii: Coloseni 3; Luca 18), Chiriarhul a arătat că păzirea poruncilor dumnezeieşti sunt temei spre mântuire, iar a sfaturilor evanghelice, spre desăvârşire. Totodată, Înaltpreasfinţia Sa a explicat locul virtuţii iubirii de Dumnezeu şi aproapele în această lucrare.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul bisericii ortodoxe de la Apateu, condus de preotul Constantin Ilica. În cadrul Sfintei Liturghii, s-au împărtășit o mulțime mare de tineri și copii.

La sfârșit, preotul paroh Dan Mândra a făcut o scurtă dare de seamă cu privire la realizările care s-au făcut până acum și la planurile de viitor, respectiv construirea unui Centru Pastoral-Misionar pentru deservirea intereselor parohiale . Totodată, s-au făcut referiri la aniversările deosebite din biografia Înaltpreasfinției Sale, începând cu întronizarea pe scaunul episcopal al Aradului, în 2 Decembrie 1984, apoi ridicarea la rangul de Arhiepiscop în 28 Noiembrie 2009.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, corul din Apateu a susținut, la sfârșitul Sfintei Liturghii, un frumos concert de colinde, spre bucuria și înălțarea sufletească a tuturor credincioșilor prezenți. Înaltpreasfinţia Sa a apreciat frumoasa prezentare a concertului de colinde, pe care de altfel îl ascultă în fiecare an şi faptul că prin prezentarea lor în această parohie au dat un îndemn pentru corul local şi un mesaj al Naşterii Domnului pentru credincioşii prezenţi.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frățească oferită prin râvna întregii comunități ortodoxe din Fântânele.

Protos. Iustin Popovici

20151129_101044(0)

20151129_101315

20151129_112356

20151129_124233

20151129_130413