MASLU ȘI CERC PASTORAL ÎN PAROHIA CIUNTEȘTI, PROTOPOPIATUL INEU

Duminică, 29 noiembrie 2015, la orele după-amiezii, credincioșii Parohiei Ciuntești din Protopopiatul Ineu, la invitația Pr. Paroh Sorin Streulea, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, au trăit momente deosebite, deoarece în Biserica cu Hramul „Adormirea Maicii Domnului”, monument istoric, a avut loc două evenimente însemnate în viața parohiei.
Astfel, un sobor de preoți au săvârșit Taina Sfântului Maslu, înălțând rugăciuni lui Dumnezeu pentru credincioșii parohiei, dar și pentru cei bolnavi în spitale sau la casele lor, precum și pentru cei pe care-i poartă în sufletele și în inimile lor.
La momentul cuvenit, Părintele Gabriel Streulea, din Parohia Șilindia, a rostit un cuvânt de învățătură despre bogăție și întrebuințarea acesteia la mântuirea noastră, plecând de la cuvintele Sfintelor Evanghelii care s-au citit în cadrul Sfintei Liturghii în ultimele trei duminici. Evidențiind că deșii sunt unii oameni care caută să-și facă în lumea aceasta prin bogății și prin averile adunate rai pământesc, crezând că această viață este singura viață și după ea nu mai este nimic, totuși să nu uităm că raiul se dobândește în cealaltă viață, viața veșnică, prin milosteniile pe care le facem. Nu bogățiile i-au adus în iad și i-au depărtat de Dumnezeu pe bogatul nemilostiv, pe cel căruia i-a rodit țarina și pe tânărul din Evanghelia de azi, ci faptul că au fost nemilostivi, că nu au cultivat milostenia, și nu au căutat-o.
Părintele a subliniat că bogățiile pe care trebuie să le dobândim nu sunt cele materiale, ci cele spirituale, îndemnând pe credincioși să caute bogăția Bisericii, înțeleasă ca bogăția de slujbe și rugăciuni, de daruri duhovnicești, dăruite de Dăruitorul vieții noastre.
Cel de-al doilea eveniment așteptat al serii a venit la finalul slujbei, când Grupul Psaltic „Sf. Ioan Damaschin” din Arad, condus de Daniel Alb a susținut un concert de colinde tradiționale românești, spre slava lui Dumnezeu și spre bucuria duhovnicească a credincioșilor.
La final, Părintele paroh Sorin Streulea a mulțumit întâi de toate Părintelui Gabriel, fratele său, pentru cuvântul din inimă, amintind că în urmă cu un an a primit Taina Hirotoniei, taină care iată este lucrătoare în inima sa, apoi celorlalți părinți slujitori: Pr. Ciprian Sălăvăstru – Moțiori, Pr. Florin Culda – Vasile Goldiș, Pr. Teofil Trânc – Susag, grupului de colindători și nu în ultimul rând credincioșilor prezenți.
Seara s-a încheiat cu o agapă frățească oferită de parohia gazdă.

Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru
Parohia Moțiori

image image image