Zilele Culturii Austriece la Arad

În seara zilei de 9 noiembrie 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, participă la deschiderea oficială a celei de-a doua ediții a Zilelor Culturii Austriece, în Sala de conferințe ,,Vasile Goldiș” a Consiliului Județean Arad.

Ediția din acest an a Zilelor Culturii Austriece la Arad se va desfăşura în perioada 9-11 noiembrie, oferind cadrul potrivit pentru stabilirea unor contacte între reprezentanți ai unor organizații și/sau instituții din Austria și din Arad cu obiect de activitate în domeniul cultural, educativ, artistic și/sau socio-cultural, în vederea dezvoltării ulterioare a unor rețele culturale cu deschidere spre Europa.

Tema principală în jurul căreia este grupată suita de manifestări culturale propuse este „Anul 1955 – O răscruce istorică între Estul și Vestul Europei”.

Participanții de seamă la această ediție sunt personalități marcante ale diplomației și vieții cultural-artistice austriece precum Gerhard Reiweger, Ambasador al Republicii Austria la București, Elisabeth Marinkovic, Ataşat Cultural al Ambasadei Austriei şi Director al Forumului Cultural Austriac la București, Vasile Onofrei, Consul onorific al Republicii Austria la Timișoara, Helmut Wohnout- istoric, Director al Departamentului pentru media din Cancelariei Federală a Austriei și nu în ultimul rând a Cvartetului Koehne de la Viena. De asemenea, a fost prezentă şi doamna prof. Lavinia Betea de la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad şi doamna Irina Margareta Nistor, unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți critici de film din România, care completează distribuția de elită a programului oferit în cadrul Zilelor Culturii Arădene 2015.

Programul Zilele Culturii Austriece găzduite la Consiliul Județean Arad în perioada 9-11 noiembrie 2015 vor oferi publicului arădean timp de trei zile o suită de manifestări culturale incluzând conferinţe, proiecţii de film, un concert cameral şi o expoziţie.

Protos. Iustin Popovici

DSC_0240_Copy DSC_0245_Copy DSC_0248_Copy DSC_0271_Copy