CURSURI DE PRIM AJUTOR ÎN PROTOPOPIATUL INEU

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului a organizat în data de 17 decembrie 2015, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie Română – Filiala Județeană Arad, cursuri de prim ajutor conform Legii 139/1995 și 524/2004 la Protopopiatul Ineu, Arhiepiscopia Arad.
Cursurile au fost susținute de Dna Doctor Florentina Cartojan – medic specialist la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU), de Dl Asistent Alin Leac – asistent în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Arad și Dl. Bogdan Drăgan – referent social în cadrul Crucii Roșii Române – Filiala Arad.
Cursul de prim ajutor oferit de Crucea Roșie Română vine în sprijinul perfecționării preoților și a membrilor Comitetelor Parohiale în conformitate cu atribuțiile acestora prevăzute în Statutul de Organizare BOR, dar și a parohiilor care organizează pelerinaje și tabere creștine pentru copii. Conform ordinului Ministerul Educației Nr. 3.060/ 3 februarie 2014 privind Condițiile de organizare a taberelor, excursiilor, expedițiilor și a altor activități de timp liber, în momentul în care se constituie grupul, organizatorii sunt obligați să se asigure că, pe toată durata taberei/excursiei, existentă o persoană specializată în acordarea primului ajutor.
„În cadrul cursurilor interactive au fost prezentate diferite soluții la anumite probleme care ar putea apărea în desfășurarea activității cursanților. După exemplul bunului samarinean care a oferit primul ajutor celui căzut între tâlhari, tot la fel și preoții de astăzi ar trebui să cunoască și aceste tehnici moderne de acordare a primului ajutor în caz de nevoie. Deasemenea foarte interesante au fost și metodele de resuscitare a copiilor în caz de accident, incendiu sau înnec.” – a menționat părintele consilier social Gabriel Mariș – coordonator al programului și participant la curs.
La acest curs au participat 35 de preoți din cadrul Protopopiatul Ineu. Cursul s-a finalizat cu un examen, în urma căruia, toți cei înscriși au primit un certificat de absolvire și o legitimație, care confirmă că persoana este instruită să acorde primul ajutor de bază. Programul se va continua și în perioada următoare în celălalte protopopiate ale eparhiei.
Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

image

image