Grupul de iniţiativă Arad în şedinţa de lucru a preoţilor din Protopopiatul Lipova

Miercuri, 30 decembrie 2015, din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, la iniţiativa Asociaţiei Părinţi pentru ora de Religie Bucureşti printr-un Grup de iniţiativă din Arad,condus de Dl Popescu Lucian, preoţii din Protopopiatul Lipova s-au întâlnit în Sala de Şedinţe a Protopopiatului. Întâlnirea a avut ca scop informarea preoţilor în vederea strângerii de semnături pentru schimbarea articolului 48 din Constituţie cu referire la căsătoria civilă. Articolul respectiv prevede termenul ,, soţi”, expresie interpretabilă . Referendumul are ca scop introducerea expresiei: ,,între bărbat şi femeie “ .
Părinte Protopop Ioan Jidoi a expus importanţa subiectului tratat la această şedinţă, precum şi îndrumarea expresă pe care Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a dat-o pentru buna organizare a procesului de strângere de semnături pentru referendum de la credincioşii din Eparhie, subliniind totodată şi seriozitatea cu care fiecare preot paroh trebuie să se implice în acest demers.
Dl Popescu Lucian, coordonatorul acestui Grup de iniţiativă la nivel local, a expus paşii pe care trebuie să îi urmeze fiecare preot paroh, cum se întocmeşte Dosarul cu Listele cu semnături, subliniind faptul că e important a se urma toţi paşii expuşi pentru ca Dosarul să fie validat, în prealabil de Primăria locală , după care să fie validat la Bucureşti. S-au vizionat şi filmuleţe cu îndrumări exprese legate de întocmirea listelor de susţinători ai demersului, precum şi chestiunile tehnice legate de întocmirea Dosarului cu listele de susţinători.
La final preoţii au pus întrebări primind lămuriri despre paşii pe care trebuie să-i facă pentru reuşita demersului.

Pr. Cosmin Balint

image

image

image