Praznicul Botezului Domnului, sărbătorit de arădeni

Miercuri, 06 ianuarie 2016, în ziua prăznuirii Botezului Domnului, sute de credincioşi arădeni au fost prezenţi la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul Catedralei arhiepiscopale, sub conducerea diac. Laviniu Morariu.

Înaltpreasfinţia Sa a rostit un bogat cuvânt de învăţătură sub titlul ,,Bobotează şi Aghiasma Mare” (cf. citirilor scripturistice ale praznicului: Tit, 2-3; Matei 3), sau învăţătura ce o dă credincioşilor praznicul şi slujba Sfinţirii Apei celei Mari, prin recapitularea istoriei biblice privind botezul ca temei pentru adâncirea Mărturisirii de credinţă, pentru edificarea acestora.

La momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, soborul slujitorilor, în frunte cu Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, a săvârşit Sfinţirea cea Mare a apei.

În încheiere, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a adresat credincioşilor prezenţi, în număr impresionant, părinteşti binecuvântări şi doriri de propăşire materială şi spirituală.

După slujbă, toţi credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să ia Aghiasmă Mare, din vasele de mari dimensiuni, pregătite încă din ajun, pe platoul din faţa catedralei, pentru a o duce la casele lor.

Protos. Iustin Popovici

IMG_6891

IMG_6897

IMG_6913

IMG_6924

IMG_6944

IMG_6977