PROGRAMUL SĂPTĂMÂNII DE RUGĂCIUNE PENTRU UNITATEA CREŞTINILOR – ÎN MUNICIPIUL ARAD

În perioada 18- 25 ianuarie 2016, în întreaga ţară se desfăşoară Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, acţiune organizată de către Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România, AIDRom, din care face parte şi Biserica Ortodoxă Română. Versetul ales pentru anul 2016 pentru a se constitui în temă a acestei acţiuni este: ,,chemaţi să vestim bunătăţile Domnului” (I Petru 2, 9).

Ca în fiecare an, preoţii din Arhiepiscopia Aradului promovează această acţiune în parohiile lor, în special în mediul urban, organizând Săptămâna de rugăciune, împreună cu alte confesiuni, îndeosebi cu cele istorice, în conformitate cu îndrumările Sfântului Sinod al B.O.R. privind relaţiile cu celelalte culte.

La sediul Protopopiatului Arad, a avut loc, joi, 14 ianuarie a.c., o întâlnire de lucru între reprezentanţii cultelor istorice din municipiul Arad, în vederea stabilirii calendarului desfăşurării Săptămânii de Rugăciune. La întrunirea prezidată de către Părintele Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului şi delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop TIMOTEI, au fost prezenţi reprezentanţii Parohiilor: Ortodoxă Română Arad- Centru, Romano- Catolică, Greco Catolică, Evanghelică- Luterană, Reformată şi ai Comunităţii Evreilor din Arad.

Părintele Iustin Popovici a salutat participanţii, subliniind importanţa pe care Biserica Ortodoxă Română o dă Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, după care a prezentat mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, intitulat ,,Bunătăţile lui Dumnezeu – darurile Sale pentru lume”, în care este subliniat: ,,Să ne rugăm, aşadar, Preasfintei Treimi să ne ajute să dobândim bucuria sfinţirii timpului vieţii noastre pământeşti, ca timp al pregătirii pentru viaţa cerească, timp al mântuirii în care vestim în lume bunătăţile lui Dumnezeu…”, după cum se arată în mesajul Preafericitului DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În cadrul întâlnirii s-au  prelucrat şi celelalte materiale din broşura transmisă de către AIDRom, conţinând mesajele conducătorilor de Biserici şi citirile biblice pentru fiecare zi şi s-a stabilit graficul desfăşurării acţiunii la fiecare locaş de cult.

Astfel, în municipiul Arad, a fost stabilit următorul program de întrunire:

Luni, 18 ianuarie, ora 17:45 – Parohia  Ortodoxă Română Arad-Centru, Catedrala Veche.

Marţi, 19 ianuarie, ora 18:00 – Biserica Greco-Catolică, str. Vicenţiu Babeş.

Miercuri, 20 ianuarie, ora 11:30 – Biserica Ortodoxă Sârbă.

Vineri, 22 ianuarie, ora 17:00 – Biserica Evanhelică-Luterană (Biserica Roşie), Bd. Revoluţiei.

Duminică, 24 ianuarie, ora 17:00 – Biserica Reformată.

Luni, 25 ianuarie , ora 17:30 – Catedrala Romano-Catolică.

1