Cantina socială „Sf. Nicolae” la 9 ani de activitate neîntreruptă

Au trecut 9 ani de la înființarea Cantinei Sociale „Sfântul Ierarh Nicolae” a Arhiepiscopiei Aradului. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, înconjurat de un sobor de preoți, a săvârșit o slujbă de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite până acum. La slujbă au participat și câțiva copii ai Centrului de zi „Nașterea Maicii Domnului”, un aşezământ social dat în folosință în același timp cu cantina.
„Am făcut această slujbă de mulțumire pentru cei 9 ani de când s-a înființat acest centru de binefacere și luăm ca număr simbolic acesta – a spus Înaltpreasfinția Sa în cuvântul rostit cu acest prilej. Azi, 29 februarie, este ultima zi a acestei luni în an bisect și în plus ne gândim la cele 9 cete de îngeri despre care Biserica noastră învață că stau în fața tronului lui Dumnezeu. Ei sunt ocrotitorii oamenilor, ajută, de la cei mai mici, îngerașii păzitori, până la cei care stăpânesc lumea și se îngrijesc de împlinirea providenței divine, ca totul să fie în bună rânduială. Iată, în această bună rânduială se încadrează și această unitate a Arhiepiscopiei, care este spre binefacerea celor lipsiți și spre ajutorul celor care au nevoie de sprijin din partea semenilor. Și Biserica încearcă să facă acest lucru.”
Cantina socială a luat fiinţă în urma unei trebuinţe manifestate în rândul persoanelor fără nici un venit sau cu venituri reduse, a vârstnicilor singuri sau a familiilor cu mulţi copii şi fără posibilitate de întreţinere şi care, zi de zi solicitau sprijin pentru o pâine şi alimente. La îndemnul Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, prin bunăvoinţa credincioşilor arădeni, a societăţilor specializate în produse sanitare şi cu implicarea celor instruiţi, la 27 februarie 2007 se săvârşeau slujba sfinţirii şi darea în folosinţă spre folos obştesc a obiectivului social aşezat sub purtarea de grijă a Sfântului Ierarh Nicolae.
În toată această perioadă s-a văzut şi s-a simţit cu prisosinţă ajutorul ocrotitorului acestui așezământ Sfântul Ierarh Nicolae. În acest răstimp, pentru lucrarea săvârşită în slujba semenilor, mai multe familii şi societăţi, oameni darnici şi brutării pun mână de la mână şi sprijină efortul Arhiepiscopiei Aradului de a asigura hrana caldă în fiecare zi de luni până vineri, pentru cei aproape 100 de beneficiari cât are în acest moment cantina.
Într-un mod cu totul deosebit amintim aici și Programul „Masa Bucuriei” al Patriarhiei Române încheiat cu Selgros Cash & Cary, în care este inclusă și Cantina Socială Sfântul Nicolae. O mângâiere se aduce beneficiarilor și la săvârșirea Slujbelor de panehidă pentru cei răposați ridicate la cantină, de credincioșii care vor să dăruiască de pomană celor nevoiași și lipsiți de ajutor.
„La ceas aniversar, mulțumim tuturor binefăcătorilor, ostenitorilor şi donatorilor acestei cantine sociale pentru bunătatea și dărnicia cu care ne-au înconjurat și susținut, rugând pe Bunul Dumnezeu să îi răsplătească cu alese daruri cerești” – a menționat părintele Gabriel Mariș – consilierul social al Arhiepiscopiei Aradului.

Sectorul Social Filantropic și Misionar
al Arhiepiscopiei Aradului

image

image