O inimă care se vede

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Bolilor Rare, pe stadionul Gloria din Arad s-au adunat luni 29 februarie 2016 peste 6.200 de elevi, copii și cadre didactice de la aproape toate școlile din municipiu, inclusiv elevii Seminarului Teologic Ortodox Arad. Evenimentul, desfășurat în colaborare cu Arhiepiscopia Aradului, a fost organizat de către Asociația Cetatea Voluntarilor Arad și a ajuns la a IV-a ediție. Tinerii au fost prezenți la eveniment pentru a forma o inimă imensă și implicit pentru a doborî un record.
Evenimentul a început cu rugăciunea „Tatăl nostru” rostită de părintele Gabriel Mariș consilier social al Arhiepiscopiei Aradului, împreună cu toți cei prezenți. „Acest eveniment este organizat în fiecare oraș și țară care dorește să fie alături de oamenii care suferă de boli rare”, a declarat Anamaria Nyeki – organizatorul evenimentului.
Deși data exactă a omagierii persoanelor care suferă de boli rare este stabilită în calendar pe data de 26 februarie, organizatorii au fost nevoiți să mute evenimentul prin care s-a format o imensă inimă umană, pe data de 29 februarie, datorită condițiilor meteorologice.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului.

image

image