Cerc pastoral misionar la Parohia Aluniș

Seara zilei de 28 februarie a însemnat întrunirea preoţilor din Cercul Preoțesc nr. 6 Vladimirescu, coordonat din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Timotei, de P.C. Preot Berceanu- Negrean Petru de la Parohia Vladimirescu I.

Întâlnirea a avut loc în parohia Aluniș, unde în prezența unui număr frumos de credincioși, preoții participanți au săvârșit slujba Vecerniei, după care Pr. Dan Mândra de la parohia Fântânele a susținut referatul cu titlul Mântuitorul Iisus Hristos și sfinții, pilde pentru educația moral- religioasă a tinerilor de astăzi.

Părintele referent a argumentat atât biblic, cât și patristic importanța și necesitatea de a-L avea pe Domnul nostru Iisus Hristos ca model, nu doar pentru tineri, cât și pentru fiecare credincios. Acest Model este impus de însuși numele de creștin, care provine de la numele Mântuitorului- Hristos- creștin.

Pe de altă parte, prin viața, învățătura și exemplul personal, Mântuitorul ne-a arătat că este un model de urmat tocmai pentru că El ne învață despre finalitatea vieții noastre- dobândirea Împărăției cerești. El este „Calea, Adevărul și Viața” și urmându-L pe El, aflăm calea care ne conduce la adevărul deplin, care ne face liberi și în final dobândim viața veșnică.

Totodată sfinții au întrupat în viața lor modelul Mântuitorului Hristos arătându-ne că învățătura adusă de El nu este una doar teoretică, ci una practică; adică trăirea noastră cu Hristos nu este un basm, ci o realitate. De aceea sfinții ne îndeamnă precum zice Sf. Ap. Pavel: „fiți mie următori, precum și eu sunt lui Hristos.”

În încheiere, părintele paroh, Ilota Sorin a mulțumit părintelui Dan Mândra pentru bogatul și documentatul material expus, precum și preoților participanți la întrunirea Cercului pastoral. Seara s-a încheiat cu o agapă oferită de parohia gazdă.

index