Proiectul național „Masa Bucuriei” în Parohia Buhani

Miercuri 24.02.2016, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎnaltPreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu –Arhiepiscop al Aradului, s-a derulat implementarea Proiectului național „Masa Bucuriei” în Parohia Buhani cu filia Minead, Protopopiatul Sebiș.

În cadrul acestui proiect, derulat în parteneriat de către Patriarhia Română și Selgros Cash & Carry, la nivelul fiecărei eparhii, parohiile mici beneficiază de produse alimentare spre a fi distribuite persoanelor și familiilor nevoiașe.

Astfel familiile cu probleme sociale precum și persoanele vârstnice din cuprinsul localităților Buhani și Minead, au beneficiat de 30 de pachete cu alimente care au fost împărțite de către preotul paroh în cadrul vizitei pastorale efectuate.

Ni se reamintește totodată importanța milosteniei ca și virtute în viața unui bun creștin și lucrarea misionară a Bisericii, și ca o cale de dobândire a mântuirii pe care cu multă pocăință, smerenie și răbdare suntem chemați să o dobândim în postul ce stă să înceapă.

Drept aceea Sfântul Ioan Gură de Aur ne îndeamnă: „Ai un bănuț? Cumpără cerul cu el! Nu că cerul e ieftin, ci că Stăpanul e bun! Nu ai un bănuț? Dă un pahar de apă rece. „Cel ce va da un pahar de apă rece unuia dintre aceștia prea-mici, pentru Mine, nu-și va pierde plata lui!“ (Matei 10:42). Cerul e neguțătorie bună, iar noi o uităm. Dă o bucată de pîine, și ia raiul! Dă lucruri mici, și ia lucruri mari! Dă cele pieritoare, și ia pe cele nepieritoare! Dă pe cele stricăcioase, și ia pe cele nestricăcioase!”

 Pr. Valentin Herbei

DSCN4749

DSCN4769

DSCN4782