CERC PASTORAL – MISIONAR ÎN PAROHIA SÂNICOLAUL MIC

Preoţii din Cercul pastoral-misionar Arad I, coordonaţi de către părintele prof.univ.dr. Ioan Tulcan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, s-au întâlnit joi, 25 februarie a.c, orele 9, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în biserica Parohiei Ortodoxă Română Sânicolaul Mic, pentru a discuta temele propuse cu ocazia Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti. La întrunire a participat şi părintele protos. Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului.

Întrunirea a debutat cu prezentarea retrospectivei activităţilor pe anul 2015 din cadrul cercului, făcută de către părintele ic.stavr. Emil Roman după care s-a trecut la prezentarea referatului pe tema anului omagial, cu exemple concrete pe problemele contemporane cu care se confrunta preoții şi profesorii de religie pentru implicarea în educaţia religioasă a tineretului creştin ortodox.

Pe marginea temei prezentate de către părintele Emil Roman, preoţii participanţi au adus exemple concrete din viaţa parohiei lor şi relaţia cu şcoala şi profesorul de religie. Părintele consilier Iustin Popovici a îndemnat preoţii la încheierea acelor Contracte de parteneriat cu şcolile de pe raza parohiei lor, cu scopul realizării în comun a unor programe, acţiuni, activităţi şi proiecte cu caracter informaţional, asistenţial şi aplicativ. Dezbaterea acestor teme  a fost percepută ca deosebit de actuale și de un real folos.

În intervenţiile făcute pe marginea celor prezentate, preoţii participanţi au scos în evidenţă importanţa colaborării dintre preot şi profesorul de religie şi au adus mărturii de bună colaborare cu şcoala, dar au prezentat şi cazuri negative cunoscute şi s-au propus măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei.

Părintele ic. stavr Gheorghe Gligor, parohul Bisericii Ortodoxe Române Sânicolaul Mic, cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi gazda acestei întruniri a mulţumit tuturor preoţilor pentru participare, oferindu-le la final o agapă frăţească.

Preot Gabriel Mariş

IMG_5699