Ateliere de creație pentru copii, la Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, vineri, 18 martie 206, s-au desfășurat ateliere de creație pentru cunoașterea tradițiilor românești specifice Paștilor, a precizat Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial.

La această manifestare cultural-artistică și social-educativă au participat următoarele parohii arădene:
Parohia Șega I (prin implicarea Părintelui Bonchiș Aurel și a domnului Matei Viorel)
Parohia Scânteia (prin implicarea doamnelor Loredana Ciumpe, Iazbinsky Camelia și Daniela Vladu)

Precum şi următoarele instutiţii:
Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului Arad (prin colaborarea doamnei profesor Knaepek Corina, director general al Colegiului, și prin implicarea profesorului de religie Mircea Marti)
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad (prin colaborarea doamnei Erika Stark, director general DGASPC Arad, și prin implicarea doamnei Lulușa Diana, Șef Centru Primire Minori, a doamnei Horga Luminița, educator la Centrul de primire Minori, și a domnului Sorin Roșca, Inspector la DGASPC Arad).

Atelierul practic de cunoaștere a tradiţiilor pascale, specifice, izvorâte din spiritualitatea populară, a avut un rol educativ și comunicativ pentru cei 45 de copii care au participat la acest eveniment artistic.

Momentul întâlnirii a fost, de fapt, un curs de iniţiere şi formare a deprinderii de încondeiere a ouălor pentru perioada pascală. Manifestarea cultural-artistică și social-educativă face parte din proiectul Artă și Educație, care promovează valențele spirituale și educative ale artelor în viața copiilor și a tinerilor. Totodată, acest gen de manifestări ajută și copii defavorizați din Centrele sociale să se integreze psihologic și sufletesc în comunitate, începând cu extinderea socializării spre ceilalți copii din școlile arădene.