Ghiocel muzical in Parohia Gradişte

Din colaborarea Parohiei Arad Grădişte I şi Liceul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, în luna aceasta a lui „Mărţişor”, a răsărit un ghiocel muzical în Centrul de zi al bătrânilor existent pe raza parohiei. Astfel, coordonaţi de părintele diacon Călin Teuca, profesor în cadrul Liceului de Arte, dar şi slujitor al bisericii parohiale Grădişte, şi doamna profesor Corina Teuca, de asemenea cadru didactic al liceului, dar şi dirijorul Coralei „Unirea Grădişteană”, împreună cu câţiva tineri ai parohiei, au organizat la Centrul de bătrâni de zi un mic concert susţinut de elevi ai Liceului de Arte „Sabin Drăgoi” Arad.

În prezenţa unei numeroase audienţe, copiii au încercat să „ciupească” corzile sufletelor celor mai în vârstă, aducând înaintea lor câteva piese din muzica clasică. După concert, atât părintele diacon, cât şi părintele paroh Viorel Merluşcă, le-au vorbit celor prezenţi despre importanţa perioadei prepascale, a Postului Mare, perioadă în care trebuie să vibrăm cu toţii în aşteptarea Mirelui Hristos. „Aşa cum corzile instrumentelor copiilor au vibrat, aşa trebuie să vibreze în noi sufletele prin iubire, căutarea aproapelui şi a nevoilor sale, rugăciune şi post pentru a ne putea bucura de lumina Învierii lui Hristos.”

Programul artistic se doreşte a fi doar un mic pas în colaborarea Parohiei cu Liceul de Arte, dar şi cu Centrul de zi, dorindu-se o cercetare mai atentă şi mai deasă a celor vârstnici care se întâlnesc aici.

Prof. Dia. Călin Teuca

received_569118293263444

received_569118353263438