Cerc pastoral-misionar în parohia Munar

Preoții aparținători cercului pastoral-misionar nr. 5 – Vinga, coordonat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, de către părintele Horia Ștefan, s-au întrunit duminică, 27 Martie, în parohia cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” – Munar, Protopopiatul Arad.

Întrunirea a debutat la ora 16:00 prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, la care a participat un număr însemnat de credincioși. După terminarea slujbei, P.C. părinte Mihai – Aurel Blidar de la Parohia Sânpetru German a prezentat referatul cu titlul „Mai pot posti tinerii?”.

În cadrul prezentării, părintele referent a evidențiat importanța pe care o are postul în viața fiecărui creștin, implicit și în cea a tinerilor. De asemenea, părintele a subliniat faptul că „postul, după cum ne învață Mântuitorul, este motiv de bucurie și de manifestare deplină a spiritului creștin”. Părintele a încheiat prin a-i sfătui pe tineri să-și asume cu toții postul, pentru ca în felul acesta Praznicul Învierii Mântuitorului Hristos să fie întâmpinat cu mai multă bucurie și nerăbdare.

În final, părintele paroh a mulțumit tuturor celor prezenți, invitându-i pe toți la o agapă creștinească.

Preot Vlad – Sergiu Sandu

Parohia Firiteaz