Cerc pastoral – misionar în Parohia Țipari

Parohia Țipari din protopopiatul Arad, a găzduit în prima duminică din Postul Mare, întrunirea preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonaţi din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Dumitru Daniel-Mirel.

Întrunirea a debutat la ora 1700, în biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, prin oficierea Tainei Sfântului Maslu, săvârşită de cei 9 preoţi prezenţi.

Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de către părintele Dumitru Daniel-Mirel de la Parohia Chișineu-Criș I, care a vorbit celor prezenți despre însemnătatea Ortodoxiei. El a specificat că această duminică este una cu totul specială, fiind dedicată creștinilor ortodocși, care sunt chemați să-și mărturisească credința cea dreaptă păstrată cu foarte multă jertfă de strămoșii noștri. De asemenea a fost evidențiată și importanța icoanelor în viața creștinilor și a Bisericii, ele fiind adevărate ferestre spre cer prin care ne înălțăm mintea și sufletul spre împărăția lui Dumnezeu încă din această viață.

În continuare, părintele paroh Oprea Mihai a mulțumit tuturor celor prezenți, după care a susţinut în fața colegilor preoți referatele cu temele: ,,Cultul Bisericii – mijloc de catehizare a tinerilor” și ,,Semnificații ale educației religioase a tinerilor”, lucrări care au fost dezbătute de preoții participanți. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Următoarea întâlnire a preoților din Cercul pastoral-misionar Chișineu-Criș va avea loc în data de 3 aprilie în Parohia Sintea Mare.

Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari

20160320_180854

20160320_182635