Duminica Ortodoxiei sărbătorită la Arad

În Duminica întâi din Post (a Ortodoxiei), 20 martie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de soborul preoţilor şi diaconilor slujitori, la Catedrala Arhiepiscopală Sfânta Treime din Arad. Este deja o tradiţie, ca în fiecare an, Ierarhul arădean să săvârşească Sfânta Liturghie Arhierească în acest important lăcaş de cult.

În cuvântul de învăţătură cu tema ,,Prezenţa lui Dumnezeu în viaţa creştină” (cf. citirilor scripturistice de la Evrei 11; Ioan 1 şi a Cazaniei Duminicii întâi din Post), Chiriarhul a evidenţiat mărturia credinciosului când pe cărările vieţii simte însoţirea celor de aproape cu atât mai mult pe cărarea Împărăţiei lui Dumnezeu. Apropierea de Dumnezeu încredinţează şi despre apropierea lui de cei ce-L caută. Iubirea faţă de aproapele, arătată prin faptele bune, este şi o încredinţare despre iubirea faţă de Dumnezeu. În felul acesta s-a făcut şi introducerea la citirea Pastoralei Sfântului Sinod pentru Duminica Ortodoxiei (cu argumentarea solidarităţii creştine).

La Sfânta Liturghie au participat numeroşi credincioşi, foarte mulţi dintre aceştia împărtăşindu-se cu Sfintele Taine.

După cuvântul de învăţătură al Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, părintele Gheorghe Gogan a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a hirotonit în treapta de preot pe diaconul Cosmin Roman, pe seama Parohiei Ţărmure, Protopopiatul Sebiş, și în treapta de diacon pe absolventul de teologie Adrian Hanţiu, pe seama Parohiei Vânători, Protopopiatul Arad.

La terminarea slujbei, sutele de credincioşi prezenţi s-au bucurat de primirea binecuvântării arhiereşti la începutul Postului Mare.

Protos. Iustin Popovici

IMG_7306

IMG_7319

IMG_7322

IMG_7343

IMG_7359

IMG_7378