Etapa județeană a Olimpiadei de Religie Ortodoxă în Arhiepiscopia Aradului

În data de 5 martie 2016, în Arhiepiscopia Aradului, s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei de Religie, competiție organizată de Inspectoratul Școlar Județean Arad în cooperare cu Arhiepiscopia Aradului.
Evenimentul a debutat în sala festivă, unde elevii au primit binecuvântarea chiriarhului, Înaltpreasfințitul dr.Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului.
În cuvântul adresat celor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a amintit de Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești; și a evidențiat faptul că toți concurenții sunt câștigători la acest concurs, prin implicarea și participarea lor sufletească la orele de religie.Totodată, Înalpreasfinția Sa a asemănat această pregătire sufletească cu înălțimea muntelui Olimp, care este cel mai înalt munte din Grecia, fiind analog cerului, „plin de lumină”. După încheierea cuvântului, Ierarhul a vizitat sălile de clasă, unde s-a desfășurat concursul.
La etapa județeană a Olimpiadei de Religie Ortodoxă au participat aproximativ 200 de concurenți, acestora alăturându-se 30 de elevi seminariști, participanți la Olimpiada de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice. În aceiași zi a avut loc cuncursul interjudețean pentru elevii care studiază Religia în clasele V-VI, sub genericul, „Lăsați copiii să vină la Mine”.
Alături de Înaltpreasfințitul dr.Timotei Seviciu, la Olimpiada de Religie s-au aflat Inspectorul de Religie al județului Arad, diac. prof. Florin Sirca, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Arad, pr. prof. Pompiliu Gavra și membrii comisiei.
Elevii care au obținut premiul I la fiecare clasă s-au calificat la etapa națională a acestui concurs, elevii claselor VII-XII urmează să participe la etapa națională, la Timișoara, în perioada 18-22 aprilie 2016, iar elevii seminariști, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „ Veniamin Costachi”, Mănăstirea Neamț, în Săptămâna Luminată.

image

image