În Duminica a VI-a din Postul Mare, a Intrării Domnului în Ierusalim, 24 aprilie 2016, în Biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din parohia Ciunteşti, protopopiatul Ineu, păstorită din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de către Pr. Streulea Sorin, a avut loc o manifestare de suflet.
Părintele paroh a dat binecuvântarea pentru începerea slujbei Utreniei la ora 8:30 iar la ora 10:00 a început Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur. La Sfânta Liturghie au participat oamenii din sat, alături de doamna director Laura Trînc, profesorul de Religie Jurca Marius-Paul însoţiţi de un număr de 15 copii de la Şcoala Gimnazială Craiva.
În bogatul cuvânt de învăţătură, părintele a vorbit despre Intrarea Domnului în Ierusalim şi despre cum ar trebui oamenii să-L întâmpine pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos; aşa cum oamenii din vremea aceea au ieşit în întâmpinarea lui Hristos aşezând pe pământ hainele lor, aşa şi noi cei de acuma trebuie să-L întâmpinăm pe Dumnezeu cu sufletele curate, curăţindu-ne vieţile noastre prin spovedanie, înmulţind dragostea dintre noi, înmulţind postul şi rugăciunea. Aşa cum atunci copiii L-au întâmpinat pe Hristos cu osanale aşa si noi ar trebui să-i aducem pe copii la Biserică învăţându-i de acum dragostea de Hristos şi de Biserică.
În cadrul Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii s-au împărtăşit numeroşi credincioşi şi copilaşi cu Trupul şi Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
La sfârşitul slujbei părintele paroh a sfinţit crenguţele de salcie şi le-a împărţit enoriaşilor şi copilaşilor prezenţi, îndemnându-i pe aceştia din urmă să fie ascultători, să meargă la Biserică şi să propovăduiască ori de câte ori au ocazia pe Dumnezeu.
Având în vedere că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat 2016 ca an omagial al Educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, in acest an am pregătit o scenetă intitulată ,, Credinţa mută munţii din loc”, pe care elevii au interpretat-o după terminarea Sfintei Liturghii, din care reiese în primul rând credinţa cea adevărată şi în al doilea rând că noi toţi suntem datori să îi ajutăm pe semenii noştri care sunt greu încercaţi şi care au nevoie de sprijinul nostru atât moral cât şi financiar.
La final, părintele paroh împreună cu enoriaşii, fiind profund impresionaţi de derularea scenetei şi de cum a fost aceasta interpretată, a mulţumit copiilor şi cadrelor didactice şi ne-a dăruit o frumoasă sumă de bani pentru a ajuta un copilaş aflat în nevoie.
A transmis prof. Jurca Marius.