Activitate extraşcolară în filia Vălani, parohia Ciunteşti

În Duminica a III-a din Postul Mare, a Sfintei Cruci, 03 aprilie 2016, în Biserica cu hramul ,,Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din filia Vălani, parohia Ciunteşti, protopopiatul Ineu, păstorită din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de către Pr. Streulea Sorin, a avut loc o manifestare de suflet.
Părintele paroh a dat binecuvântarea pentru începerea slujbei Utreniei la ora 8:30 iar la ora 10:00 a început Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. La Sfânta Liturghie au participat oamenii din sat, alături de doamna Director Laura Trînc, profesorul de Religie Jurca Marius-Paul însoţiţi de un număr de 15 copii de la Şcoala Gimnazială Craiva.
În bogatul cuvânt de învăţătură, părintele a vorbit despre importanţa cinstirii Sfintei Cruci în Biserica Ortodoxă, spunând că fiecare creştin trebuie să ducă cu demnitate crucea pe care Dumnezeu i-a dăruit-o.
În fiecare an, cu susţinerea doamnei director, în posturile mari din cursul anului bisericesc, elevii Şcolii Gimnaziale Craiva împreună cu profesorul de religie fac câte o activitate de întrajutorare a copiilor aflaţi in suferinţă sau nevoie, mergând pe la Bisericile din Comuna Craiva, jucând câte o scenetă în Postul Mare iar în Postul Craciunului organizând un concert de colinde.
Având în vedere că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat 2016 ca an omagial al Educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, in acest an am pregătit o scenetă intitulată ,, Credinţa mută munţii din loc”, pe care elevii au jucat-o după terminarea Sfintei Liturghii, din care reiese în primul rând credinţa cea adevărată şi în al doilea rând că noi toţi suntem datori să îi ajutăm pe semenii noştri care sunt greu încercaţi şi care au nevoie de sprijinul nostru atât moral cât şi financiar.
La final, părintele paroh împreună cu enoriaşii, fiind profund impresionaţi de derularea scenetei şi de cum a fost aceasta jucată, a mulţumit copiilor şi cadrelor didactice şi ne-a dăruit o frumoasă sumă de bani pentru a ajuta un copilaş aflat în nevoie.
A transmis prof. Jurca Marius

image

image